Warmbir Kristina: élete a röplabda

Július 9-én ünnepelte 18. születésnapját a Kaposvári Röplabda Akadémia egyik tehetséges növendéke, Warmbir Kristina, aki fiatal kora ellenére immár a tizedik szezonjára készül ebben a sportágban. A kiváló képességű feladó komoly célokat fogalmazott meg az előttünk álló évekkel kapcsolatban.

 

Warmbir Kristina nyolcéves kora óta űzi ezt a sportágat, iskolai szinten a Zrínyi testnevelő tanára, Rédling-Szabó Gabriella, a Kaposvári Röplabda Akadémián pedig Rák Rebeka volt az első edzője. A későbbiekben Jezeri Tibor, Kovács Balázs, Mészáros Péter, Fésűs Erzsébet, legutóbb pedig Nagy Fanni kezei alatt fejlődhetett. Annak idején még ütőként kezdte, a gyermek korosztály óta azonban kizárólag a feladó poszton szerepelt. Az eddigi sikerek között egy diákolimpiai bronzérmet és a Lábas Judit Emléktorna megnyerését említette meg Kristina, az idén pedig végre sikerült eljutni a hatos döntőig a RÖAK U19-es együttesével.

„Nagyon szeretem a röplabdát, szeretek edzeni, szeretek meccseket játszani, és amíg örömömet lelem benne és engedi a testem, mindenképpen szeretném csinálni – mondta boldogan a 18 esztendős sportolónő. – Király-Tálas Zsuzsi a nagy példaképem, tetszik a játékstílusa, a hozzáállása és az alázata. Nagy élmény volt, hogy az elmúlt két évben közelről láthattam a játékát. Két évvel ezelőtt egyébként a felnőtt kerettel dolgoztam végig a felkészülési időszakot. Nagyon tetszett az a munka, de utólag úgy gondolom, hogy fiatal voltam még, és nem úgy bírtam még azt a felkészülést, ahogy kellett volna. Azóta viszont már eltelt két szezon; sokat edzettem, sok mérkőzést játszottam, és úgy érzem, fejlődtem. Magabiztosabb vagyok a pályán, de jól tudom, hogy sokat kell még gyakorolni mindent.”

Warmbir Kristina 2003. július 9-én, az Egyesült Államokbeli North Chicagóban született, és ötéves koráig élt Amerikában. Miután elváltak a szülei, Kaposvárra költöztek, és azóta is itt lakik.

„Apa amerikai, én is kint születtem, kettős állampolgár vagyok – árulta el a 174 centi magas feladó. – Nem volt könnyű a gyermekkorom, hiszen a családom egyik fele Kaposváron, a másik része pedig Amerikában él. A távolság sokszor okozott nehézséget, és a röplabda volt az, ami elvonta a figyelmemet ezekről a dolgokról. A Munkácsy Mihály Gimnáziumban a jövő tavasszal fogok érettségizni, emelt angol szakos osztályba járok, és a jövőmet is a röplabdasportban képzelem el. Szeretnék játékosként minél magasabb szintre eljutni, de hosszú távon az edzősködés és a sportszervezés-menedzsment is érdekel.”

Kaposváron jó dolog lány röplabdásnak lenni, és a nyári pihenő, illetve a diákmunka után a következő szezon újabb kihívásokat tartogat majd az akadémia reménységének.

 

 

 

 

2021.07.11.