Világbajnoki selejtezőn dirigál Demeter mester

Már Nyíregyházán edz a magyar junior férfi röplabda válogatott. A mieink Görögország, Franciaország és Lettország ellen lépnek pályára a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol a vb-selejtezőket tartják. A magyar csapat több mint tíz év után vesz részt a selejtezőben, és szeretne továbbjutni.

– Mindenképpen azt szeretném, hogy az utolsó mérkőzésre, a csoport egyik favoritja, a franciák ellen ki-ki meccset játsszunk a továbbjutásért. Nagyon bízom benne, hogy az első két napon mind a lett mind a görög csapatot le tudjuk győzni, bár azt tudni kell, hogy mind a két válogatott nagyon jó játékerőt képvisel – mondta Demeter György szövetségi kapitány a szövetség honlapján.

A magyar csapatban a Belgiumban játszó tehetség, Pádár Krisztián is pályára léphet, aki vezéregyénisége lehet a válogatottnak. A vb-selejtező pénteken kezdődik, és a csoportgyőztes jut a világbajnoki döntőbe. Amíg Demeter mester a válogatottat irányítja, addig a Fino edzéseit korábbi csapatkapitányunk, Geiger András vezényli Kaposváron.

A mérkőzések időpontjai:

Január 9., péntek
15.30. Franciaország – Görögország
18.00 Magyarország – Lettország

Január 10.
15.30. Franciaország – Lettorszég
18.00. Görögország – Magyarország

Január 11.
15.30. Lettország – Görögország
18.00. Franciaország – Magyarország

2015.01.07.