Véget ért a megyebajnokság-dobogón a RÖAK serdülői!

A férfi versenyek után a 2015-2016. évi Somogy Megyei Röplabda Bajnokság női versenye is befejeződött, és dobogós helyezéssel zárt a Kaposvári Röplabda Akadémia serdülő együttese. 

A hat csapat oda-vissza, teljes kört játszott, majd következett a rájátszás, a győztesek tiszta lappal indulva az 1-3. helyért, a vesztesek a 4-6. helyért mérkőztek meg egymással kétszer. Izgalmas mérkőzések, nagy küzdelmek jellemezték a bajnokságot. A rutinos, többszörös bajnok Donner SK küzdött a fiatalabb Kacsó-gép SE-vel, és az idén elhódították tőlük a bajnoki címet. Aki kilátogatott a döntőre, biztos nem bánta meg. Izgalmas labdamenetek, levegőben maradt labda (nem akart leesni), hatalmas mezőnyök, trükkös nyitások jellemezték a játékot. Mind a két oldal olyat mutatott, ami az utánpótlás korú játékosoknak példaértékű, küzdésből, akaratból, koncentrációból.
A Kaposvári Röplabda Akadémia három csapattal indult., az októberi kezdéshez képest hatalmas fejlődést mutattak az idény végére, a sok mérkőzés egyre biztosabbá tette játékukat, ami a jövőre nézve biztató. A serdülő korosztály bronzérmes lett, a gyermek A együttes a negyedik, a gyermek B pedig az ötödik helyen fejezte be a pontvadászatot.
A 2015-2016 évi Somogy Megyei Röplabda Bajnokság nők végeredménye:
1. Kacsó-Gép Taszár SE
2. Donner SK
3. RÖAK serdülő
4. RÖAK gyermek “A”
5. RÖAK gyermek “B”
6. Nagybajom RK

 

2016.05.13.