Újabb országos röplabdakupát rendeznek Kaposváron

Péntektől vasárnapig a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka ad otthont a röplabda Országos Ifjúsági Kupa döntőjének. A rangos viadalon a legjobb hat-hat magyar leány és fiú együttes száll harcba az 1. MCM-Diamant Kupért. A mezőnyben ott lesz a két kaposvári csapat is, és a fiúk az aranyérem várományosainak számítanak.

A sikeres juniordöntő után két héttel újabb rangos utánpótlás tornának adhat otthont a somogyi megyeszékhely. Az Országos Ifjúsági Kupa döntőjét a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely SE rendezi, közösen a város két felvevő egyesületével, a Finoval és a BITT-tel. A lányok és a fiúk egyaránt eljutottak a döntőig, így várhatóan ismét telt ház előtt vívják majd mérkőzéseiket a Táncsicsban. A remények szerint Kaposvár a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jó házigazda lesz, a két somogyi résztvevő pedig hazai környezetben, a közönség támogatásával, szeretne eljutni a dobogóig. A Gergye Rolanddal felálló fiúcsapat ezúttal elsőszámú favoritnak számít, és a a junior-bronzérem után most fényesebb éremre vágyik…
A nők mezőnyében három fővárosi és három vidéki csapat kapott helyet, és a somogyiak ismét szeretnének bravúrosan teljesíteni. A program pénteken 14 órakor a csoportmérkőzésekkel indul, szombaton 10 órától a középdöntők és az elődöntők következnek, vasárnap fél 9-tól pedig a helyosztókkal zárul a küzdelem. A belépés ingyenes. 

A résztvevő csapatok. Leányok: Békéscsabai RSE, Kaposvári Röplabda Akadémia, TEVA-Gödöllő,  TFSE-KRA, UTE, Vasas Óbuda Hofeka. Fiúk: Csepel, Dunaferr SE, Kalo-Méh Kecskemét, Kaposvári Röplabda Akadémia, Szolnoki Főiskola, Vegyész RC Kazincbarcika.

A MŰSOR

Péntek

1. MCM-Diamant Kupa Röplabda Országos Ifjúsági Kupa, Döntő.
Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka
Csoportmérkőzések 14 órától.

Szombat
1. MCM-Diamant Kupa Röplabda Országos Ifjúsági Kupa, Döntő.
Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka
Középdöntők és elődöntők 10 órától

Vasárnap
1. MCM-Diamant Kupa Röplabda Országos Ifjúsági Kupa, Döntő.
Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnoka
Helyosztók, döntők és eredményhirdetés: 8.30 órától.

 

Az esemény honlapja: http://www.kaposvarvolley.hu/

2012.05.30.