Történelmet írtak a RÖAK utánpótlás-strandröplabdázói

A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros sikere mellett megszületett a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának első utánpótlás érme is a múlt héten, a Budapest melletti Lupa-tónál. Az U14-es fiúk mezőnyében a Tóth Ágoston Szalaki Dominik duó a harmadik helyet szerezte meg.

A korosztályos országos bajnoki döntőbe – a felnőttekhez hasonlóan – a ranglista-pontok alapján lehetett bekerülni. A kaposvári fiatalok ezen a nyáron már nem csak edzettek a Virágfürdőben, hanem jó néhány versenyen is rajthoz álltak, így többen jogot nyertek arra, hogy elindulhassanak a végső megmérettetésen. Lutter Liza és Szombathelyi Kitti tanítványai közül az U14-es fiúk teljesítettek a legjobban: három páros is szerencsét próbált, és egy harmadik, egy ötödik és egy hatodik helyezés született. A hat kettősből álló mezőnyben mindenki játszott mindenkivel, és a Tóth Ágoston, Szalaki Dominik egység végül felállhatott a dobogó harmadik fokára. Kiss Péter és Sárközi Rudolf az ötödik, Csordás Bertaan és Simon Bence pedig a hatodik helyen zárt.

Az U14-es lányok küzdelmében Ferencz Emese és Vida Eszter az ötödik, Szita Luca és Zana Flóra pedig a kilencedik helyet szerezte meg, az U20-asok között Rucz Réka és Vajda Virág ugyancsak a kilencedik helyet érdemelte ki.

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, Lupa tó

U14 fiúk:
1. Tari Bence, Veress Ákos (SRSE)
3. Tóth Ágoston, Szalaki Dominik (RÖAK Kaposvár)
5. Kiss Péter, Sárközi Rudolf (RÖAK Kaposvár)
6. Csordás Bertalan, Simon Bence (RÖAK Kaposvár)

U14 lányok:
1. Botyánszki Fanni, Báder Júlia (BVSC)
5. Ferencz Emese, Vida Eszter (RÖAK Kaposvár)
9. Szita Luca, Zana Flóra (RÖAK Kaposvár)

U20 lányok:
1. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófia (SRSE)
9. Rucz Réka, Vajda Virág (RÖAK Kaposvár)

 

 

2019.08.06.