Teljes RÖAK-siker a Szent Sebestyén Kupán

Teljes kaposvári sikerrel ért véget a Székesfehérváron rendezett Szent Sebestyén Kupa U13-as OMB-torna. Az első helyet a RÖAK Sárga együttese szerezte meg, miután a döntőben 2:1-re nyert a RÖAK Kék ellen.

BESZÁMOLÓ a RÖAK Kék szerepléséről

Szent Sebestyén Kupa Dunszt Ferenc U13 fiú OMB, 3. forduló, Székesfehérvár

Időpont: 2019. 01. 20 (vasárnap)
Helyszín: Felsővárosi Általános Iskola
Résztvevő csapatok: RÖAK Sárga (Toponár), RÖAK Kék, Dág KSE, Sümeg-Dabronc, Felsővárosi Fésűs RAF, DSE I.

Csoportmérkőzések:
RÖAK Kaposvár Kék – DSE I. 3:0 (13, 12, 23)
RÖAK Kaposvár Kék – Dági KSE 2:1 (-14, 14, 16)
Elődöntő:
RÖAK Kaposvár Kék – Sümeg-Dabronc 2:1 (-19, 18, 18)
Döntő:
RÖAK Kaposvár Kék – RÖAK Sárga 1:2 (-22, 30, -22)

A RÖAK Sárga különdíjasa: Tóth Ágoston

Résztvevők:
Csordás Bertalan (2006)
Dobos Bertalan (2007)
Földi Hunor (2007)
Gál Bence (2006)
Lebó Péter (2006)
Patkás Márton (2006)
Simon Bence (2006)
Stangl Dániel (2006)
Szalaki Dominik (2006)
Tóth Ágoston (2006)
Tuduc Viktor (2006)

Értékelés:
Az idény első tornája előtt a téli szünet miatt három hétig nem találkoztunk a fiúkkal, így a legfontosabb feladat a tornán az volt, hogy ismét játékba lendüljünk. A játéknapot megelőző toponári edzőmérkőzés jó alkalom volt arra, hogy ennek az első lépését megtegyük. A tornát egy viszonylag könnyű mérkőzéssel kezdtük a DSE ellen, amelyen mindenki játéklehetőséget kapott, és kellően be tudtuk melegíteni a Dág elleni mérkőzésre. A dági csapat ellen az első szettben rengeteg ki nem kényszerített hibával játszottunk. A második sor magabiztosan hozta a játékot, ez a harmadik szettre erőt adott a csapatnak, és lelkesen, a megbeszélt taktikát betartva, minimális hibával játszva, végül könnyedén nyertük a szettet, és ezzel a mérkőzést is. Ezt követően rögtön a Sümeg csapatával csaptunk össze az elődöntőben, ahol egy nagyon lelkes és ügyes csapattal találkoztunk. A kezdést követően úgy tűnt, hogy kicsit lebecsülték volna a fiúk az ellenfelet, amely meg is bosszulta magát, fáradtan, lassan röplabdáztunk, amelynek ismét szettveszteség lett a vége. A második szettben egyértelmű volt a fölényünk, a harmadik szettre, pedig a szerkezet váltás sokat segített a győzelem elérésében, és a sümegi csapat is elfáradt a szett közepe fele, ami végeredményben döntőt eredményezett a csapatnak.
A döntőben a Toponár csapatával csaptunk össze, amely mérkőzés, az előzetes edzőmérkőzések, és találkozók alapján sima mérkőzésnek ígérkezett, ennek ellenére a fiúk lelkesen, bátran röplabdázva 1 óra 10 perces döntőt követően, emelt fővel veszítettek egy olyan mérkőzésen, amely méltó volt a verseny lezárására.
Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, és főleg a döntőben és a Dág elleni harmadik szettben látott játékkal. Dolgozunk tovább, hogy a hazai rendezésű versenyen ismét a döntőben játszhassunk.
A szervezésre ismét nem lehetett panaszunk, nagyon kedves házigazda volt Székesfehérvár, viszont az gondolkodásra ad okot, hogy miért játszik egy U13-as csapat egymás után akár 4(!) mérkőzést is egymás után, ami majd a döntőben, hasonló képességű ellenfelek ellen (pl. Toponár, Dág, KESI A-B, Szolnok), ilyen korban nagyon megterhelő.

 

 

 

 

Demeter András
edző

 

2019.01.22.