Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság – Beszámló

Az első fordulót megelőzően a hétfő napon sikerült egy edző mérkőzést játszanunk a PTE-PEAC csapatával, ami nagyon hasznos volt, így nem a korai OIB fordulón állt össze először a csapat…

Beszámoló

A 2019/2020. évi Dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság, Alapszakasz
2019.09.22. Vasárnap, Kaposvár

Résztvevő keret:
Nagy Dávid szül. idő: 2003
Szabó Ármin szül. idő: 2002
Pusztai Olivér szül. idő: 2001
Fenyő Balázs szül. idő: 2002
Eördögh Bálint szül. idő: 2004 (Libero 2)
Tóth Máté szül. idő: 2003
Garami Péter szül. idő: 2004
Fenyvesi Barnabás szül. idő: 2003
Együd Ádám szül. idő: 2002
Csordás Barnabás szül. idő: 2001 (Csapatkapitány)
Jámbor Dávid szül. idő: 2001 (Libero 1)

Résztvevő csapatok:
Dág KSE
Széchenyi Győr
Sümeg-Dabronc
RÖAK Kaposvár – FINO

1. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Sümeg-Dabronc
3:0 (25:13; 25:12; 25:11)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Nagy, Fenyő, Fenyvesi, Szabó Libero: Jámbor Csere: Pusztai, Együd, Eördögh, Garami

2. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Széchenyi Győr
3:0 (25:13; 25:19; 25:19)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Nagy, Fenyő, Fenyvesi, Szabó Libero: Jámbor, Eördögh Csere: Pusztai, Együd, Garami

3. Mérkőzés
RÖAK Kaposvár-FINO – Dág KSE
3:0 (25:21; 25:16; 25:18)
RÖAK-FINO: Tóth, Csordás, Nagy, Fenyő, Fenyvesi, Szabó Libero: Jámbor, Eördögh Csere: Pusztai, Együd, Garami

Az első fordulót megelőzően a hétfő napon sikerült egy edző mérkőzést játszanunk a PTE-PEAC csapatával, ami nagyon hasznos volt, így nem a korai OIB fordulón állt össze először a csapat.
Az ellenfeleinket csak a tavalyi évből rendelkezésre álló információk alapján tudtuk kissé feltérképezni. Előzetesen a Sümeg csapata tűnt az ellenfeleink közül a legerősebbnek, viszont Ők egy tartalékos kerettel érkeztek hozzánk, hiszen több játékosuk is a felnőtt csapatukban szerepelt ezen a hétvégén egy felkészülési tornán. A másik két csapatról nem volt sok információnk.

A sümegi és a győri csapat ellen nagy különbséggel, míg a Dág csapata ellen ugyan kisebb különbséggel, de magabiztosan tudtuk hozni a mérkőzéseinket. Talán a Dág elleni mérkőzés első szettjében volt egy kis bizonytalanság a játékunkban, de a szett végén a magunk javára tudtuk fordítani az eredményt ebben a játékrészben is.

Mindhárom mérkőzésen sikerült tudatosan irányítanunk a játékot, köszönhetően a taktikus nyitásainknak. Amit kértem a srácoktól, azt a tudásukhoz mérten maximálisan betartották. Ennek köszönhetően a háló túloldalán nehezen felépített támadásokat tudtak csak vezetni ellenfeleink.
A játékunkban voltak időnként szép momentumok, de az összes játékelemben fejlődnünk kell. Elsősorban könnyű labdák pontos bejátszásában, de sáncban és támadás építésben is.

A 3 meccs alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtott a felnőtt csapattal készülő Fenyvesi Barnabás, de a többi szélső játékos is stabil teljesítményt nyújtott. A centertámadásaink fejlesztést igényelnek, de blokkmunkában mindkét centerük jó teljesítményt nyújtott. Tóth Máté az irányító szerepében jó döntéseket hozott, de több apróbb pontatlansága is volt.

Nagyot tévednénk, ha ebből a tornából messze menő következtetést vonnánk le a jövőt illetően. Ezek a mérkőzések nem mérvadók.
A következő fordulóban – november elején – is 3 győzelem a célunk, amivel be tudunk kerülni a középszakasz kiemelt csoportjába, ahol már erősebb ellenfelek ellen mérhetjük fel a tudásunkat.
De addig még sok munka vár ránk…

Statisztika:

 

Kovács Balázs
edző

2019.09.26.