Szupermini-lányok a küzdőtéren: egy ötödik és egy második hely a fővárosból

A kiemelt csoportban az ötödik, az alap csoportban pedig a második helyet szerezték meg a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai az Országos Mini Kupa  leány szupermini küzdelmeiben.

A Vasas Óbuda Folyondár utcai sportcsarnokában rendezték meg a legkisebb, a szupermini korú  röplabdások (2002. január 1. után születettek) számára az Országos Mini Kupát. A csapatok két kategóriában (kiemelt és alap) küzdöttek egymással. A szuperminik kettő a kettő ellen játszanak, természetesen kisebb pályával és alacsonyabb hálóval. A szabályok szerint egy játékos maximum háromszor nyithat, mielőtt lecserélik a pálya mellett várakozó többi lány valamelyikére. A labdát áttenni csak kosár- vagy alkarérintéssel lehet.

 

Kiemelt csoport.: 12 csapat (Az ország legerősebb csapatai kerültek ebbe a csoportba.)

Résztvevő csapatok: Békéscsaba, Nyíregyháza, Dunakanyar, Szeged, Szombathely, Vasas, UCSDSE, DELTA, Kaposvári Röplabda Akadémia,, Miskolc., Kalocsa, KRA.

Csoportmérkőzések:

Dunakanyar –  Kaposvár 3-0

Kalocsa  —   Kaposvár 3-2

A csapat csoport 3. helyezettként ment tovább.

Keresztjáték: UCSDSE  –  Kaposvár 0-3, Szeged  –  Kaposvár 3-1

Helyosztó az 5-6. helyért: Kalocsa   –   Kaposvár 0 – 3

A csapat az 5. helyezést érte el a kupán.

A csapat tagjai: Buczku Dorina, Márkus Nikoletta, Sipos Lili, Pintér Erika, Bíró Borbála.

Edző: Lábas Judit

 

Értékelés: Sajnos nagyon erős csoportba kerültünk a többi csoporthoz képest. Az első meccset azzal a csapattal játszottunk, amely végül megnyerte a kupát. A Kalocsa ellen magabiztosan megnyert első két  szett után azt hittük, hogy már hozzuk a meccset, és állva vártuk a labdát a pályán. Sok nyitásrontás vezetett a mérkőzés elvesztéséhez.

A keresztjátékra összpontosítva sok mozgással, jó nyitásokkal vertük az UCSDSE-t. A Szeged ellen nagyon szoros szetteket játszottunk (11-9, 9-11,11-9, 11-9), és nagy küzdelemben maradtunk alul. A helyosztón összekerültünk újra a Kalocsával, és vissza tudtunk vágni a csoportmérkőzésen elszenvedett vereségért..Az edző Lábas Judit nem tudott a csapattal tartani betegsége miatt, így Nagy Andrea helyettesítette az edzői teendőkben. A lányok lelkesen és odafigyelve játszottak, az 5. hely nagyon szép eredmény. Gratulálok a lányoknak!!

 

Nagya Andrea edző

 

Alap csoport (29 csapat)

Csoportmérkőzések: Kaposvár – Runkil 3:0 (11:3, 11:0, 11:2), Kaposvár – Göd 1 3:2 (11:8, 5:11, 11:6, 6:11, 11:6)

A négy közé jutásért: Kaposvár – Göd 2 3:1 (11:6, 6:11, 11:5, 15:13)

A döntőbe jutásért: Kaposvár – Tatabánya 3:1 (11:9, 7:11, 11:3, 11:7)

Döntő: Kaposvár – Nyíregyháza 0:3 (5:11, 4:11, 2:11)

A csapat a 2. helyen végzett a tornán.

A csapat tagjai: Szecskő Anna, Subicz Izabella, Zsom Virág, Kalocsai Kincső, Kozma Karina,

Stirling Anna.

A Kaposvár legjobb játékosának különdíját Subicz Izabella kapta. Pintér Zsanett pedig edzőként vehetett át különdíjat.

 

Értékelés: Az első mérkőzésünkön magabiztos győzelmet arattunk, az ellenfelünk a három szettben öt pontot szerzett. A gödiek ellen nagy csatában kerekedtünk felül, a harmadik csoportmeccs viszont  elmaradt, mert a Sárberek nem érkezett meg. Együttesünk így két győzelemmel bejutott a nyolc közé. A négy közé jutásért sikerült nyerni a gödiek első csapata ellen, az elődöntőben pedig a tatabánya ellen győztünk négy szettben. A döntőben jobb volt a Nyíregyháza, de így is értékes ezüstéremmel térhettünk haza a fővárosból.

 

Pintér Zsanett edző

2013.05.08.