Szegeden csatáztak a RÖAK gárdonyis röplabdázói

Március első hétvégéjén rendezték meg a 2017. évi Szeged kupát. Ezúttal 143 csapattal, több korosztályban bonyolították le a már hagyományos tornájukat a Csongrád megyeiek. A Kaposvári Röplabda Akadémia Gárdonyi iskolai előkészítő csoportjából 5 gyerek utazott el Szegedre, hogy összemérje tudását az ország többi szupermini játékosával.

Ebben a korosztályban idén 40 csapat nevezett. 34 leány és 6 fiú, azonban ebben a korosztályban még játszhatnak egymás ellen a fiú, lány és vegyes csapatok. A csoportmérkőzések után két könnyűnek mondható győzelemmel csoportelsőként jutottak a somogyi fiúk a legjobb 12 csapat közé. A csoportjukban a Központi Röplabda Akadémia 3. számú és a Békéscsaba 7. számú csapatát utasították maguk mögé. A legjobb 6 közé kerülésért a KRA 1. számú csapatával csaptak össze, és szenvedtek vereséget a későbbi bajnoktól. Ezt még két vereség követte, így az utolsó mérkőzésükön a 11. helyért játszhattak. A két legeredményesebb fiú csapat küzdelme következett, a házigazda szegediek ellen. Egy nagyon kiélezett mérkőzésen, döntő szettben sikerült nyernie 2:1-re a házigazdáknak, így a második legjobb fiúcsapatként a 12. helyen végeztek a somogyi srácok.
A csapat tagjai: Dobos Bertalan, Dóra Ábel, Lebó Péter, Patkás Márton, Simon Bence. Edző: Szabó Dávid.
A 9-10 éves fiúknak nem csak az ellenfelekkel, hanem azzal is meg kellett küzdeniük, hogy ez volt az első éjszakájuk, amit idegen helyen, szülői felügyelettől távol töltöttek. A fiúk külön dicséretet érdemelnek mind a pályán, mind a pályán kívül tanúsított sportszerű magatartásukért.

Szabó Dávid edző

2017.03.25.