Strandröplabda OB, 3. forduló, Dunaújváros

Megszületett a Röplabda Akadémia első érmes helyezése

A harmadik helyet szerezte meg a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra páros a strandröplabda országos bajnokság harmadik fordulójában, Dunaújvárosban. Szombathelyi immár a Kaposvári Röplabda Akadémia színeiben érte el a kiváló eredményt. 

Rekordmezőny – 35 női és 29 férfi páros – részvételével rendezték meg a strandröplabda országos bajnokság idei harmadik fordulóját Dunaújvárosban. A viadalon a Kaposvári Röplabda Akadémia strandröplabda szakosztályának öt sportolója is rajthoz állt, két páros már az első napon, a selejtezőben pályára lépett. Antal Anett és Witz Viktória az első és a második fordulót is sikerrel vette, a főtáblára jutásról döntő harmadik mérkőzésen viszont a döntő játszmában, meccslabdáról szenvedett vereséget a Földi, Szerényi egységtől. (Witzék másnap a balatonfüredi Smash-bajnokságon vigasztalódtak, ahol megszerezték az első helyet.) A Lutter Liza, Szombathelyi Kitti duó erre a tornára állt össze először, és rögtön egy magabiztos diadallal mutatkozott be a Vida, Dávida páros ellen, mindössze 14 pontot engedélyezve fiatal ellenfelének. A második körben az idei ob-n jól teljesítő Czene Adrienn, Császár Norina páros már keményebb diónak bizonyult: a gödöllői-újpesti kettős biztosan hozta az első szettet, a második játszmában aztán hiába vezettek már 11:4-re is a kaposváriak, a hajrában felülkerekedett a rivális.

A főtáblán mutatkozott be az első és a második fordulót egyaránt megnyerő Lutter Eszter (Gödöllő), Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) páros. A nemzetközi mezőnyben is egyre jobban teljesítő lányok mindhárom meccsük végén győzelemnek örülhettek, így bejutottak a legjobb négy közé. Másnap, az elődöntőben a Háfra, Szabó D. duó jobbnak bizonyult Lutteréknél, a bronzmérkőzést viszont gond nélkül sikerült hozni, így a gödöllői-kaposvári páros felállhatott a dobogóra. Ez volt a Röplabda Akadémia első országos bajnoki érmes helyezése a szakosztály fennállása óta.
A Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó az előttünk álló héten, egy törökországi World Tour-versenyen szerepel majd, és a főtáblán kezdheti meg a küzdelmeket. Az országos bajnokság döntőjét augusztus második hétvégéjén, a fővárosban rendezik.

MKB-Pannónia Strandröplabda OB, 3. forduló, Dunaújváros.

Eredmények.
Selejtezők.
1.forduló. Lutter L., Szombathelyi K. – Vida, Dávida 2:0 (7, 7), Antal, Witz – Baranyai, Baranyi 2:0 (16, 16). 2. forduló: Lutter L., Szombathelyi K. – Czene, Császár 0:2 (-12, -18), Antal, Witz – Juraszik, Lakatos 2:1 (17, -13, 11). 3. forduló: Földi, Szerényi – Antal, Witz 2:1 (-10, 16, 18).

Főtábla. 1. forduló: Lutter E., Szombathelyi Sz. – Földi, Szerényi 2:0 (16, 10). 2. forduló: Lutter E., Szombathelyi Sz. – Sákovics, Katona 2:0 (13, 11). 3. forduló: Lutter E., Szombathelyi Sz. – Kovács E., Dégi 2:1 (-17, 13, 9).
Elődöntők. Lutter E., Szombathelyi Sz. – Háfra, Szabó D. 0:2, Dénesi, Győri – Papp, Tátrai 2:1.
A harmadik helyért: Lutter E., Szombathelyi Sz. – Papp, Tátrai 2:0.
A döntőben: Háfra, Szabó D. – Dénesi, Győri 2:0.

 

2018.07.23.