Strandröplabda. Kaposvári győzelem az idei első ob-fordulón!

A címvédő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra duó győzelmével ért véget az MKB-Pannónia strandröplabda országos bajnokság idei első fordulója, Csepelen. A RÖAK Kaposvár párosa imponáló fölénnyel nyerte mérkőzéseit a hétvégén, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a siker. Lutter Liza és Szombathelyi Kitti az előkelő ötödik helyen zárta a megmérettetést. 

A 2019-es évad első ob-fordulójára 31 női és 31 férfi páros nevezett, és ott volt a népes mezőnyben a RÖAK Kaposvár két női kettőse is. A lányok, ranglista-pontjaiknak köszönhetően, szombaton reggel, a főtáblán kezdhették meg küzdelmüket. A Lutter Liza, Szombathelyi Kitti egység az első körben, a nyitó játszma elvesztése után lendült játékba, és végül 2:1 arányban győzött a Lakatos, Juraszik duó ellen. A második fordulóban, a Katona, Sákovics kettős ellen két szett is elég volt a sikerhez, a harmadik körben viszont, a jó formát mutató Hajós, Villám páros, izgalmas csata végén 2:1 arányban felülmúlta a kaposváriakat. A vigaszágon Kitti és Liza többször is nyerő helyzetbe került, de végül 2:1-re kikapott a tavalyi ezüstérmes Szabó, Háfra egységtől, így végül az ötödik helyen végzett, ami a szezon első versenyén mindenképpen jó eredménynek számít.

„Örülünk ennek a helyezésnek, de abban bízom, hogy a következő fordulóban, még jobb formában és még inkább megismerve a mezőnyt, előrébb végezhetünk majd. Nagy álmunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé” – fogalmazott Lutter Liza.

A „másik” Lutter, Szombathelyi páros címvédőként igazolta az előzetes várakozásokat, és a 16-os főtábla mindhárom fordulójában 2:0 arányú siker után hagyta el a játékteret. Eszter és Szandra előbb az Antal, Tóth, aztán a Horváth, Harmath, majd a Szokol-Humay, Ördög duó ellen győzött, a vasárnap reggeli elődöntőben pedig nem adott esélyt a nagy rivális Szabó Dorottya, Háfra Dominika egységnek. A döntőben, amelyet élőben közvetített az M4Sport televíziós csatorna, a hétvége meglepetés-párosa, Czene Adrienn és Hackl Szilvia állt a túloldalon, és a RÖAK Kaposvár válogatott lányai igen magabiztosan könyvelték el újabb, 2-0-s diadalukat, amivel megnyerték a csepeli országos bajnoki fordulót.

„Szombaton és vasárnap is, a stabilitásunk miatt tudtuk az összes mérkőzésünket viszonylag simán, 2-0-ra megnyerni. Nagyon jól szolgáltuk ki egymást, és nagyon jó százalékkal támadtunk. Amit az elmúlt hónapokban, a téli időszak óta gyakoroltunk, az most kijött ezen a versenyen. Tudjuk, hogy a folytatásban ennél csak nehezebb ob-fordulók várnak ránk, így még jobban kell készülnünk” – értékelt Szombathelyi Szandra.

A magyar bajnokság küzdelmei két hét múlva, Siófokon folytatódnak, a RÖAK Kaposvár címvédő párosa pedig már gőzerővel készül a hónap végén rendezendő grúziai olimpiai selejtezőre is.

Fotók: Beach Volleyball Hungary

 

 

 

2019.06.02.