Serdülő lányok: negyedik hely Szombathelyről

A csapatjáték csiszolása és a további tapasztalatszerzés jegyében vett részt az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia serdülő leánycsapata a Szombathelyen megrendezett Savaria Kupa felkészülési tornán. Kovács Balázs tanítványai végül a rangos torna negyedik helyét szerezték meg.

Savaria Kupa
2016. február 14. Szombathely

Résztvevő keret:
1. Hock Flóra szül. idő: 2000
2. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
3. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999 (csapatkapitány)
4. Rucz Réka szül. idő: 2000 (Libero)
5. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
6. Szőllősi Kíra szül. idő: 2000
7. Wágner Viktória szül. idő: 2000
8. Zsom Anna szül. idő: 2000
9. Becker Elisa szül. idő: 2000
10. Váldi Dominika szül. idő: 1999
11. Ujlaki Hanna szül. idő: 2000

A résztvevő csapatok: (6 csapat)
1. MCM-Diamant KRA
Nyugat-Balatoni RSE
TEVA Gödöllői RC
Vasi Sport Akadémia
Szombathelyi Sportiskola
Tatabányai RSE

1. Mérkőzés – csoportmérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Tatabányai RSE
1:1 (21:18; 17:21)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Szerecz, Zsom, Mészáros, Ullrich Libero: Rucz Csere: Váldi

2. Mérkőzés – csoportmérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Vasi Sport Akadémia
1:1 (21:14; 12:21)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Szerecz, Zsom, Mészáros, Ullrich Libero: Rucz, Csere: Becker, Váldi

3. Mérkőzés – elődöntő
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Nyugat-balatoni RSE
0:2 (23:25; 15:21)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Szerecz, Zsom, Mészáros, Ullrich Libero: Rucz, Csere: Becker, Váldi. Ujlaki

4. Mérkőzés – 3. helyért
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – TEVA Gödöllői RC
1:2 (8:21; 21:15; 8:15)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Szerecz, Zsom, Mészáros, Ullrich Libero: Rucz, Csere: Becker, Váldi. Ujlaki, Hock

Ezzel a tornával elsődlegesen a csapatjáték tovább csiszolása és tapasztalatszerzés volt a célom. Illetve az edzésen gyakoroltak mérkőzésen való alkalmazása leginkább stressz szituációkban.

11 játékossal utaztunk el, mert sajnos többen nem tudtak velünk tartani betegség miatt.

A csoportmérkőzések 2 szettig, az elődöntők és a helyosztók pedig 2 nyert szettig tartottak. A szettek pedig csak 21 pontig. Így végül összesen 9 szettet játszottunk, ebből 8-at 21 pontig, 1-et pedig 15-ig.

Mindkét csoportmérkőzésünk döntetlennel ért véget, így 2:2-es szett aránnyal végül a csoport 2. helyén végeztük, bejutottunk az elődöntőbe.
Ezen a két mérkőzésen az volt a jellemző, hogy egy szetten keresztül jól játszottunk, jól koncentráltunk, de ezt már a második szettben nem tudtuk hozni egyik mérkőzésen sem.
A VSA elleni első szettben nagyon szépen röplabdáztunk. A szombathelyieknél az NB2-es csapatukból 3 játékos is szerepet kapott így különösen értékes volt az az első szett ellenük. De a másodikban már Ők domináltak. A Tatabánya ellen két szoros szettet játszottunk.

Az elődöntőben az NYBSE (Gyenesdiás) gárdájával találkoztunk. Az első szettben végig vezettünk, de a szett végére elfogyott az előnyünk. 3 szett labdánk és több lehetőségünk is volt, hogy megnyerjük ezt a játékrészt, de nem tudtuk megcsinálni, így elbuktuk ezt a szettet. Sajnos ez 2. szettre is kihatással volt. Rosszul kezdtünk és bár a szett közepén még egy kicsit feljöttünk, végül simán elvesztettük ezt a játékrészt.

Még az öltözőben voltunk és beszéltük meg az elődöntő tapasztalatait, már szóltak, hogy menjünk, mert kezdődik a bronzmeccs. (Elég zaklatott volt a lebonyolítás, mivel csak 17 óráig volt terem).
Ez rá is nyomta a bélyegét az első szettre, ezt simán elvesztettük. Aztán a második szettben magunkra találtunk és ismét azt a játékot mutattuk, mint a többi megnyert szettben.
A döntő szettben aztán beragadtunk egy állásba, ekkor szerzett előnyt a Gödöllő. Mi sajnos már nem tudtuk újítani, így végül a 4. helyen végeztünk.

A lejátszott 9 szettből 4-ben kifejezetten jól, szépen, taktikusan és koncentráltan röplabdáztunk. A nyitásaink kifejezetten hatásosak voltak, ezzel nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Sajnos a fogadásban ismét voltak olyan periódusok, amikor egymás után több rossz fogadásunk is volt. Egy ilyen rosszabb szérián már el is megy egy szett. A támadásban center posztról súlytalanok voltunk, viszont a 4-esek mellet most már feladó átló posztról is egyre több eredményes támadást vezetünk.
Az előző torna óta fejlődtünk a 2-es helyről érkező támadások kivédekezésében is és leginkább a nyitások hatékonyságában. Sajnos továbbra is elég hektikus a játékunk, vannak extra jó periódusaink (sajnos csak rövid ideig) és vannak nagyon rosszak is.
Leginkább mentálisan vagyunk labilisak (serdülő kori sajátosság).

A tornán Mészáros Zsófia kapta a legjobb kaposvári különdíjat.

Kovács Balázs edző

 

 

 

 

2016.02.19.