Röplabdás elismerések a Somogyi Sportgálán

Gálavacsora keretén belül köszöntötték Somogy megye elmúlt évi legjobb sportolóit. Ezúttal kilenc kategóriában hirdettek győztest és helyezetteket, illetve különdíjakat is átadtak. A felnőttek között Gyenesei Leila öttusázó, Dudás Dániel úszó és a csurgói férfi kézilabdacsapat bizonyult a legjobbnak. A kaposvári röplabdasport ezúttal is több elismeréssel gazdagodott.

A felnőtt csapatok között a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes férfi röplabdacsapata a csurgói férfi kézilabdázók és a balatonföldváriak világbajnoki ezüstérmes vitorlázó repülő hollandi párosa, Majthényi Szabolcs és Domokos András mögött a harmadik helyet szerezte meg. A díjat az egyesület elnöke, Egyed László és dr. Borbély Csaba elnökségi tag vette át. Együttesünk az elmúlt bajnoki évben a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában is az első helyen végzett. A csapat ezzel 16. Magyar Kupa győzelmét és 15. magyar bajnoki elsőségét ünnepelhette, és az egész szezonban megőrizte veretlenségét.
Az egyéni versengésben a Fino csapatkapitánya, Geiger András és korábbi játékosa, Gergye Roland egyaránt kapott szavazatot a bíráló bizottságtól. A diák kategóriában a kaposvári Noszlopy Közgazdasági Szakközépiskola diákolimpiai bajnok fiú röplabdacsapata az első helyen végzett. Biki Mária együttesében a Fino több fiatal tehetsége is pályára lépett, Gergye Roland és Vajda Tamás a felnőtt keret tagja volt.
A Fino-Food Kft. ugyancsak rangos elismeréssel gazdagodott: a kaposvári férfi röplabdacsapat névadó támogatója az év mecénása díjat vehette át a Somogy Megyei Sportszövetség vezetőitől. A somogyi megyeszékhely sikercsapata 2010 ősze óta viseli a Fino nevét, az együttes azóta három bajnoki címet és három Magyar Kupa-elsőséget szerzett. A díjat Egyed László és Egyed Linda vette át.
Gratulálunk az újabb elismerésekhez!

2014.02.22.