Röplabdaakadémia évzáró 2016

Negyedszer adták át a „Jó tanuló, jó röplabdás” díjakat a RÖAK évzáróján

Tovább írták a röplabdás sikertörténetet

Idén is ünnepélyes évadzáróval búcsúzott a szezontól az immár öt esztendeje megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely Sportegyesület. Az Arany úti sportcentrumban tartott rendezvényen megjelentek a klub sikersportolói, valamint vezetői is, és negyedik alkalommal adták át a Horváth Éva Röplabda Alapítvány „Jó tanuló, jó röplabdás” díjait is hat kategóriában. Ráadásként az év edzőit is megválasztották.

A 2011-ben megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia ismét igen eredményes évet zárt, fiú szakosztályunk növendékei kiválóan teljesítettek a korosztályos országos döntőkön.
Az ifjúsági csapat a magyar bajnoki címig jutott, a minik ezüst, a serdülők pedig bronzéremmel zárták az év fő versenyét. A lányok az ifjúsági, a serdülő és a gyermek korosztályban sajnos nem jutottak el az országos döntőkig, de a legkisebb korosztályokban kitettek magukért, ráadásul nagy számban és lelkesen dolgoztak egész évben. Az akadémia vezetői továbbra is bíznak abban, hogy minél több tehetség kopogtat majd az előttünk álló években a felvevő egyesületek kapuján.
Horváth Éva elnök-asszony, Dér Tamás alpolgármester és Pintér Rómeó ifjúsági és sportbizottsági elnök köszöntője után átadták a Horváth Éva Röplabda Alapítvány „Jó tanuló, jó röplabdás” díjait hat kategóriában. Az alapítvány 2013 tavaszán alakult meg, és a leány, illetve a fiú szakágban, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban díjazták azokat a fiatalokat, akik a röplabdapályán és az iskolapadban is nagyot alakítottak az elmúlt tanévben. A gyermek korosztályban Lapat Lili, Pavlovics Zsófia és Ozsváth András, a serdülők között Rucz Réka és Szabó Barna, az ifjúságiaknál pedig Pedranzini Letizia és Bögöly Gábor részesült elismerésben. A kuratórium az év edzőit is megválasztotta. A női szakágban a Vermesné dr. Merő Zsuzsa díj 2016-eos díjazottja a mini korosztállyal foglalkozó Rák Rebeka lett, a férfi szakágban pedig az a Varga Péter kapta a Gáspár István díjat, aki a csúcsra jutott az ifjúsági csapattal.

ÉVZÁRÓ GONDOLATOK
Rucz Réka:
Idén új korcsoportba kerültem, új edzővel, régi-új csapattársakkal. Az edzések más felépítésűek voltak, mint addig, de próbáltam mindig részt venni rajtuk, és a maximumot nyújtani. Sajnos, az idén sem sikerült az országos döntőbe jutni, de szerintem az egész csapat kitett magáért, és jövőre megpróbálunk még jobbak lenni.

Lapat Lili:
Nagyon jól telt ez az év, mindig jó volt a hangulat, edzéseken és meccseken is egyaránt, a csapat nagyon összetartó volt, mindig próbáltuk a maximum teljesítményt kihozni magunkból

Ozsváth András:
2015 szeptemberétől a Munkácsy gimnáziumban tanulok, ami számos új feladatot és az általános iskolához képest más mentalitást igényelt. Az idényben kipróbálhattuk magunkat gyengébb és erősebb csapatok ellen egyaránt. A hibákból tanulunk, az eredményekre pedig építünk majd. Edzőnknek hála, bizakodva nézünk a következő szezon elé, amelyben továbbfejlődnék center poszton.

Szabó Barna:
Tavaly januárban kezdtem el ezt a csodálatos csapatsportot űzni, és nem bántam meg. A nyári pihenőre már egy bajnoki címmel mehettem. Tavaly még nem kaptam akkora szerepet, mint idén, de minden, pályán töltött pillanatát élveztem és megpróbáltam kihozni magamból a maximumot. Idén a serdülő csapat mellett, az ifi es a junior bajnokságon is a keret tagja lehettem. Májusban, a döntők időszakában, úgy éreztem, az egész éves munkám, munkánk gyümölcse beérett. Ezt bizonyítja a két bronz és az aranyérmünk is. Összességében nagyon jó évet zártunk, és remélem, a következő szezon is legalább ilyen jól sikerül majd.

 

2016.06.07.