RÖAK tornagyőzelem a székesfehérvári Szent Sebestyén tornán

Január 23­ára meghívást kapott a RÖAK gyermek fiú csapata Székesfehérvárra, a 4 csapatos Szent Sebestyén röplabda tornára. Rajtunk kívül a Kecskemét, Dabronc és a házigazda Székesfehérvár csapata vett részt a versenyen, és sikerült elhődítani az első helyezést!

A körmérkőzéses rendszerben rendezett tornán először a Dabronc csapatával játszottunk, szép, technikailag és taktikailag fegyelmezett játékkal 2:0 arányban nyertünk.
Ezután következett a kecskeméti csapat, akiket hasonló arányban vertünk. A torna utolsó mérkőzése a szintén veretlen házigazdák ellen zajlott. Csapatunk elszántan, győzelemre éhesen szállt harcba. Sajnos a fehérvári fiúk lehengerlő játékkal, élvezve a hazai pálya előnyeit, lefagyasztották csapatunkat. Erőlködtünk, akartunk, sajnos eredménytelenül.
Ami az ellenfélnek bejött, mi azt sorra buktuk. Az 1. szettet hatalmas hátrányt ledolgozva 25:20­ ra vesztettük el, a 2. játszmában is a felénél még simán vezettek a fehérváriak.
Aztán a görcsöt leküzdve, higgadt, nyugodt játékkal, jó mezőnymunkával, okos támadás befejezésekkel ledolgoztuk a hátrányt, majd vezetést szerezve a szett eredmény 1:1.

 

Aztán a 3. játszma már egyértelműen a mi játékunkat mutatta, így az eredmény 2:1 lett a javunkra. Ezzel az első helyet és a vele járó kupát is megszereztük.

 

A csapat teljesítményében a legfőbb erény a küzdeni tudás és az akaraterő volt, mely ezt az eredményt hozta. Egyénileg minden játékos az adott időszakban, míg pályán volt megpróbált maximumot nyújtani, ez mindenképpen dicséretes. Hiányosságunk némely esetben a megfelelő sánc, illetve alkalmankénti pontatlan nyitásfogadás.
Csapatunkból Csíkvár Máté kiemelkedő játékáért különdíjban részesült.

 

A csapat tagjai:

1 Agócs Barna
2 Csíkvár Máté
3 Csordás Barnabás
4 Göcz Bálint
5 Jámbor Dávid
6 Kiss Máté
7 Kontra Dominik
8 Kovács Dániel
9 Márton Mátyás
10 Pusztai Olivér
11 Szabó Barna
12 Szabó Bence
13 Vimola Márk

Sántosiné Oláh Edit edző

 

2015.01.28.