RÖAK Piros: hetedik hely Tatán

Kilenc együttes közül, két szép győzelemmel a hetedik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia leány U13-as „Piros” elnevezésű együttese az Országos Mini Bajnokság tatai fordulójában. Rák Rebeka és Hanusz Réka tanítványai sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, és újabb hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak. 

BESZÁMOLÓ
Tata, OMB, 2018.01.20. RÖAK-Piros

 

A csapat tagjai:
Kalmár Lili
Rőhrig laura
Inkei Fanni
Bencze Szófia
Lőrincz Gabriella
Cséplő Fanni
Bellai Eszter
Zana Flóra
Váradni Léna
Husztik Zsófia
Klug Eliza

Résztvevő csapatok:
Kecskeméti Sportiskola
ZTE
Sümeg-Dabronc
Balatonfüred
TAC
RÖAK PIROS
RÖAK SÁRGA
Szombathely SI
UTE 2

Mérkőzések:
RÖAK Piros – TAC
2:1 (-8; -5; 23)
RÖAK Piros – KESI
0:3 (-8; -9; -5)
RÖAK Piros – Balatonfüred
1:2 (7; -17; 20)
ZTE RK – RÖAK Piros
0:2 (13; 15)

Az utazás, körülmények teljesen jók voltak, nyugodtan megérkeztünk a verseny helyszínére.
Az első mérkőzésen már kapásból egy szép magas, ütni tudó lányokkal tűzdelt csapattal találkoztunk, aminek meg is lett a hatása. Már a bemelegítésnél egy kicsit megijedtek a lányok, ami rányomta a bélyegét az első két szettre, így az „A” és a „B” csapatunk is gyorsan veszített, de szerencsére a harmadik szettben felébredtünk, leküzdöttük a tényt, hogy mi még nem tudunk ütni, de mezőnyözni és helyezni a labdát igen és egy nagyon szoros játszmában sikerült győznünk.

A második mérkőzés egyértelmű vereség volt, a torna 2. helyezett csapatától. Sokkal labdabiztosabbak, jól nyitnak felsővel, míg nálunk csak 3 ember jutott el odáig, hogy viszonylag kevés hibát vétve tud felsővel nyitni. A KESI-nek az alsó szervák potyalabdák voltak, így igen könnyű dolguk volt.

A két csoportvereség után az utolsó hármasba kerültünk, ahol aztán két győzelmet is szereztünk, így végeztünk a 7. helyen. Azok a mérkőzések már alkalmasak voltak gyakorlásra, nagyon szép dolgokat tudtak csinálni a lányok, szépen helyezték a labdát, gyengébb csapatok ellen volt idejük figyelni a technikailag jó végrehajtásra is.

Ami leginkább jó gyakorlás lett volna, ha TAC szintű csapatokkal játszhattunk volna már túllépve a kezdeti ijedtségen.

Néhány embert emelnék ki:
Kalmár Lili: Ő tudja a leggyorsabban felvenni a játék ritmusát. Már légikosárérintéssel próbálja helyezni az ideális labdákat, bátran használja, de időnként még rosszkor. Stabil, megbízható játékos. A felső szervában ő volt a legbiztosabb.
Rőhrig Laura: Nagyon mozgékony, sokáig képes összpontosítani. Kezd hozzáerősödni a labdához. Megpróbált felsővel is szerválni, legnagyobb részben sikerrel, ami egy nagyon pozitív csalódás volt
Inkei Fanni: Nagyon jól mezőnyözik, minden labdáért elindul. A felső szerva neki is jól ment magához képest.
Bencze Szófia: Őt eddig mindig a második sorban játszattam, a hétvégén lehetőséget kapott az „A” csapatban is és határozottan élt vele. A nyitása még egy picit bizonytalan, nagyon izgul is miatta, de ami nagyon észrevehető az a labdához való alkalmazkodás, a lábmunka. Nagyon szépen helyezkedett feladáskor és nyitásfogadáskor is.

Rák Rebeka edző

 

 

 

2018.01.23.