RÖAK-növendékek a Tour de Hongrie-n

A Kaposvári Röplabda Akadémia növendékei is figyelemmel kísérték a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny első szakaszának befutóját a Városligetben.

Az esemény hivatalos honlapján leírtak szerint május 12-én, szerdán Siófokról rajtolt a 42. Magyar Körverseny. A mezőny a Balaton déli partján, Balatonföldvár után kanyarodott a somogyi dombok felé, de a szakasz második felében még Balatonboglárnál visszatért egy időre a tó partjára. A 173 kilométeres dombos etap egy Kaposvár körüli kör után a város belvárosában, a Vásártéri úton ért véget. A 2021-es Tour de Hongrie első szakasza három gyorsasági és egy hegyi részhajrát foglalt magába.

Csaknem két évtized után tért vissza Kaposvárra a Magyar Körverseny karavánja, pedig a somogyi város nagy hagyományokkal rendelkezik a viadal életében. Először 1935-ben volt befutó helyszíne, akkor a remek formában versenyző, négy szakaszgyőzelmet és az összetett első helyezést is begyűjtő Németh Károly nyert Kaposváron. 1963-ban az NDK-beli Krause diadalmaskodott itt, 2002-ben pedig két etap-győztest is avatott Kaposvár, akkor a cseg Dite és az ukrán Prigunov lett az első.

A Vásártéri úti befutót megtekintették akadémiánk növendékei is, akik igazi sport élménnyel gazdagodtak, hiszen testközelből láthatták a nagyszabású rendezvényt és a klasszis bringásokat. Köszönet érte a szervezőknek és Kaposvár Megyei Jogú Városnak!

Fotó: kaposvarmost.hu

2021.05.12.