RÖAK csapatok a hetesi torna dobogóján

Nyolc csapat részvételével rendeztek utánpótlás röplabda tornát a mini korosztálynak Hetesen. A hétvégi viadalon a Kaposvári Röplabda Akadémia négy csapattal is képviseltette magát, és teljes sikert aratott, hiszen három csapatának is sikerült a dobogón végeznie

Labdapattogástól és gyerekzsivajtól volt hangos az elmúlt hétvégén a hetesi sportcsarnok. Nyolc csapat részvételével rendezett ugyanis röplabda utánpótlástornát a helyi egyesület, ami nekik is, és a többi csapatnak is egy remek felkészülési alkalom volt.

Szombathelyi Kitti a nyáron érkezett az 1. MCM­Diamant együtteséhez. Ezúttal azonban edzői tudására volt szükség a Kaposvári Röplabda Akadémia trénereként. Szeitz Szilvia ugyancsak két csapattal érkezett, és számára is egy komoly erőfelmérő volt ez a torna.

„Ezek a felkészülési tornák nagyon jók, mert meg tudjuk nézni, hogy milyen felkészülési szinten vagyunk. A lányok, most még nem mondom, hogy annyira jók, edzésen sokkal vagányabbak meg bátrabbak, de ezek a meccsek pont azért kellenek, hogy kicsit rutint szerezzünk, és csak ilyen szituációkban tudjuk megszerezni ezeket”
– mondta Szombathelyi Kitti.

„A gyerekek imádnak játszani és itt Hetesen egy nagyon jó alkalom volt most arra, hogy megmutathassuk, hogy hol tartunk a felkészülésben. Igyekszünk eljutni egészen az országosig, én nagyon remélem, hogy sikerülni fog”­ tette hozzá Szeitz Szilvia. A tornán végül teljes RÖAK­siker született, ugyanis az első három hely mindegyikét a kaposvári akadémisták szerezték meg. Mögöttük pedig a hetesiek első csapata végzett a negyedik helyen.

2014.10.08.