Rajt a kaposvári röplabdás fesztiválon

A kaposvári Rákóczi Stadionban hétfő este, az ünnepélyes megnyitóval megkezdődött az idei, sorrendben immár tizedik Intersport Ifjúsági Futballfesztivál, amelyen harminc nemzet 260 csapata, összesen több mint négyezer, 8-18 éves korú sportoló vesz részt. Újdonság, hogy ebben az évben már három plusz sportágban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában is rendeznek versenyeket a szombatig tartó fesztivál ideje alatt. 

Az idei tornára Brazíliából, Chiléből, Egyiptomból és Tajvanról is érkeztek korosztályos együttesek. A megnyitón részt vett a korábbi 70-szeres válogatott klasszis, Nyilasi Tibor. A nyitó napon Kaposvár polgármestere, Szita Károly és dr. Kenéz Ádám fesztiváligazgató megkoszorúzta Czibor Zoltán emléktábláját. Az Aranycsapat legendás játékosa a somogyi megyeszékhelyen született 1929-ben.

A Kodály iskolában a röplabdások vertek tanyát, és a legnagyobb csatát az U16-os fiúk mezőnyében, a bolgár Dunav és a magyar ifjúsági válogatott B együttesének összecsapása hozta. Zarka Péter tanítványai végül 3:2 arányban bizonyultak jobbnak. A Kaposvári Röplabda Akadémia egy győzelemmel és két vereséggel zárta az első napot.
Az első nap eredményeit az alábbi linkekre kattintva, az eredmények menüpont alatt nézhetik meg:

 

http://www.youthvolleyballfestival.org

2014.07.21.