Pályán a kaposvári röplabda utánpótlás

A várakozásoknak megfelelően szerepeltek eddig a korosztályos bajnokságokban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia fiatal röplabdázói. A fiúk és a lányok az Országos Ifjúsági Kupa (OIK) és az országos Serdülő Bajnokság (OSB) csoporttornáin léptek pályára az elmúlt hetekben.

Mint az már ismert, a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött egymással Kaposvár két röplabdás felvevő egyesülete, a Fino, valamint a BITT Kaposvári Egyetem a nyáron megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely Sportegyesülettel. A szerződés értelmében a 2011/2012-es bajnoki évadban már az új klub működteti a két kiemelt egyesület ifjúsági és serdülő korú együtteseit. A csapatok munkába is álltak: a fiúk a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakképző Iskola modern sportcsarnokában, a lányok pedig a jól megszokott helyszínen, a Munkácsy Mihály Gimnázium tornatermében dolgoznak.

Időközben megkezdődtek a korosztályos bajnokságok is. Az ifjúsági kupában az 1. MCM-Diamant fiú együttese két forduló után négy győzelemmel, veretlenül, szettvesztés nélkül áll csoportja élén, míg a leányok három győzelemmel és egy vereséggel a Vasas mögött csoportmásodikként várják a januári folytatást. A serdülő bajnokságban a formálódó fiúk kétszer kikaptak az első tornán, míg a lányok eddig kétszer nyertek és két alkalommal szenvedtek vereséget, így a második helyen állnak a Szeged mögött.

2011.12.02.