Öt kaposvári csapat az idei Országos Manó Kupán

Május 1-jén rendezték meg Budapesten, a Folyondár utcai sportközpontban a 2019-es Országos Manó Kupát (U10), amelyen összesen 99 csapat és több mint hétszáz gyermek vett részt, akik tizenkét pályán összesen 249 mérkőzést játszottak le.

A tornát speciális szabályok szerint rendezték, ugyanis a mérkőzések nem pontra, hanem időre mentek (a pontokat nem is számolták). Egy találkozó 10 percig tartott, és két meccs között 5 perc volt a bemelegítési idő. Az időt egy nagy óra mérte, de az éppen nem játszó gyerekek mindig hangosan számolták vissza az utolsó másodperceket.

Összesen 99 csapat több mint hétszáz játékosa vett részt a „versenyen”, amelyen egy híján 250 mérkőzést rendeztek (azaz minden csapat öt mérkőzést játszott), s amelynek végén minden játékos aranyérmet és minden csapat oklevelet kapott. Az edzők és a szülők külön megköszönték az MRSZ munkatársainak az ötletet, hogy ebben a korosztályban még ne az eredmény hajszolása, hanem a játék öröme legyen a legfontosabb, amelyet egyébként a gyerekek is nagyon élveztek.

A Kaposvári Röplabda Akadémia öt csapattal képviseltette magát az eseményen:

RÖAK-Katolikus (Fajtai Dorka, Gombos Júlia, Könye Zsófia, Tódor Nikolett Éva, Vörös Anna, edző Kertész Gabriella)

RÖAK-Gárdonyi 1 (Proszonyák Patrik, Ishaku Abigél Lucy, Varanai Lili, Banicz Krisztián, Kruk Bencze, Kőszegi Adrienn, Széchenyi Dorottya Sztella, Veiger Arnold, edző Szabó Dávid)

RÖAK-Gárdonyi 2 (Bajnok Benett, Gál Jázmin Nikolett, Hári Levéd Zalán, Patkás Mátyás Péter, Török Bianka, Vörös Benjamin, edző Szabó Dávid)

RÖAK-Manók 1 (Surányi Teréz, Szász Lujza Anna, Dub Karina, Takács Luca, Lantos Luca, edző Harmath Zsófia)

RÖAK-Manók 2 (Magyar Kata Krisztina, Koch Nóra, Lajos Maja Napsugár, Szabó Norina, Tamás Tifani, edző Harmath Zsófia)

 

 

 

2019.05.05.