Öt éves városi támogatás a kaposvári sikersportnak

Az előttünk álló öt évben több mint 32 millió forinttal támogatja Kaposvár a helyi röplabdás fiatalokat. Az erről szóló szerződést hétfőn délután írták alá. A városban legkevesebb 230 fiatal érintett az utánpótlás-nevelésben. A városban másfél esztendővel ezelőtt helyezték új alapokra a sportág utánpótlás-nevelését, és napjainkban, a 8-18 éves korosztályban, 13 csapatban, mintegy 230 fiatal űzi ezt a labdajátékot a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely Sportegyesület színeiben.

A városban másfél esztendővel ezelőtt helyezték új alapokra a röplabdasport utánpótlás-nevelést, miután az eddig külön egyesületekben és szakosztályokban működő sportszervezeteket egy új sportakadémia égisze alá szervezték. Az elmúlt évben két korosztályban is magyar bajnoki címet szereztek és külföldre is eljutottak a fiatalok.

– Fontos számunkra, hogy Kaposvár továbbra is a hazai röplabdasport fellegvára legyen, ezért a város megteremti a biztonságot ahhoz, hogy az akadémia, annak vezetői és sportolói hosszú távra tudjanak tervezni. A város öt esztendőn át évente 6,5 millió forinttal támogatja a sportágat, valamint azzal, hogy a tulajdonában lévő sportlétesítményeket továbbra is rezsiköltségen használhatja  – mondta Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a távolabbi tervek között szerepel, hogy az ország legtehetségesebb középiskolásait Kaposvárra csábítva akadémiai szinten oktassák a röplabdát. – Nincs még egy olyan város, ahol ennyit költenek az utánpótlásra, múltunk és hagyományaink feljogosítanak bennünket arra, hogy a Röplabda Akadémia, hasonló módon, mint Balatonbogláron a kézilabda akadémia, Kaposváron alakuljon meg.

Horváth Éva, a Kaposvári Röplabda Akadémia elnöke szerint öröm látni, hogy minden szereplő összefog a közös célért, és mindez sikerre vezethet. A somogyi megyeszékhelyen jól tudják: kifizetődőbb a játékosokat kinevelni, mint vásárolni máshonnan…

Demeter György, az akadémia szakmai igazgatója megköszönte a város öt évre szóló bizalmát, s kemény munkát, jó eredményeket ígért a csapatok nevében.

2013.03.26.