Országos Mini Kupa: irány Budapest!

A Magyar Röplabda Szövetség 2014. május 1-4 (szupermini, mini) és 10-11-én (kismini) rendezi meg az Országos Mini Kupa versenysorozatot a Magyar Olimpiai Bizottság Sport XXI programjának támogatásával. Remek hangulatra, sokszor kiélezett mérkőzésekre lehet számítani, melynek fő célja: a játék! A mezőnyben természetesen ott lesznek a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékei.

A Sport XXI. Utánpótlás-nevelési Program a Héraklész Bajnokprogram alatti korosztályokat vagy a Héraklész Bajnokprogramban nem regisztrált sportolókat (10-től maximum 14-15 éves korig) érinti. A Program a tehetségek felismerését, kiválasztását, képzését és fokozott gondozását teszi lehetővé. Az idei évben a program egyik kiválasztó versenye az Országos Mini Kupa, amelynek keretében a Sport XXI referensek és a Héraklész Bajnok program edzői, szövetségi kapitányai kiválaszthatják azokat a tehetséges sportolókat, akik a jövő válogatott kereteit alkothatják. A kiválasztott játékosok 2014. év nyarán a Sport XXI program által finanszírozott Képzőtáborban játszhatnak, s a későbbiekben „Sport XXI” válogatottként évközi edző-, képző-fejlesztő táborokban vennének részt.

A program szoros, hisz rengeteg csapat jelentkezett mind a három kategóriában. A mini korcsoportnál 43 lány és 11 fiú csapat, a kismini kategóriánál 35 lány és 12 fiú csapat és a szuperminiknél pedig 48 lány és 7 fiú csapat pattogtatja majd a labdát.

A miniknél szombaton 7 pályán összesen 102 meccs, vasárnap pedig 81 mérkőzést fog játszani az 54 nevezett csapat. A kismini kategóriában összesen- fiúknál, lányoknál- 47 csapat mérkőzik 8 pályán, az első nap 104 meccset, a második nap pedig 71-t. A szupermini játékosok pedig 117 és 96 meccset játszanak a két nap alatt 9 pályán. Ez összesen 571 mérkőzést jelent.

Mind a gyerekek, mind a szervezők és szülők számára a legfontosabb az, hogy élményt adunk számukra, rengeteg élménnyel, barátokkal, sportosabb életfelfogással lesznek gazdagabbak, az eredmény és a „verseny” másodlagos, a játék a lényeg.

2014.05.01.