Országos Mini Kupa – irány Budapest!

Az Országos Mini Kupa versenysorozatát a Magyar Röplabda Szövetség és a Nemzeti Sport Intézet Sport XXI programjának közös támogatásával rendezik meg Budapesten, az MRSZ szervezésében, 2012. május 11-13-án.

A nagyszabású viadalon természetesen részt vesznek az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia csapatai is. A versenyre rekord számú nevezés érkezett.

„Az eddigi évekhez képest jóval több résztvevő jelentkezett, köztük több olyan sportszervezet is, amelyek eddig még soha nem indultak. Ez mindenképpen nagyon jó dolog – mondta Ludvig Zsolt Héraklész-vezetőedző – A versenykiírás értelmében egy sportszervezet egy versenyszámban csak egy csapatot nevezhet, a 86 nevezés azt jelenti, hogy a három nap alatt közel 1000 gyerek fogja ütni a labdát.”

A Sport XXI. Utánpótlás-nevelési Program – az utánpótlás-nevelés állami támogatásának részeként – a Héraklész Bajnokprogram alatti korosztályokat vagy a Héraklész Bajnokprogramban nem regisztrált sportolókat (10-től maximum 14-15 éves korig) érinti. A Program a tehetségek felismerését, kiválasztását, képzését és fokozott gondozását teszi lehetővé. Az idei évben a program elsőszámú kiválasztó versenye az Országos Mini Kupa, melynek keretében a Sport XXI referensek és a Héraklész Bajnok program edzői, szövetségi kapitányai kiválasztják azokat a tehetséges sportolókat, akik a jövő válogatott kereteit alkothatják. A kiválasztott játékosok 2012 nyarán a Sport XXI program által finanszírozott Képzőtáborban vesznek részt, s a későbbiekben „Sport XXI” válogatottként évközi edző-, képző-fejlesztő táborokban vennének részt.

A kaposváriak szupermini, kismini és mini korosztályban egyaránt rajthoz állnak majd, és szeretnék megmutatni, hogy jó munkát végeztek az elmúlt hónapokban.

Helyszín: Gabányi László Sportcsarnok, 1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 10.

2012.05.11.