Országos Mini Bajnokság: Szegeden döntenek a végső helyezésekről

Április 29-én és 30-án Szeged lesz a házigazdája a röplabda Országos Mini Bajnokság döntőjének. A résztvevő csapatok egy több hónapot átölelő kvalifikációs tornasorozat után vívták ki a részvétel jogát, és nagy örömünkre ott lesz a mezőnyben a Kaposvári Röplabda Akadémia leány és fiú együttese is.

A 12 lánycsapat kétnapos tornán, szombaton és vasárnap dönti el a végső helyezések sorsát. A kaposváriak a D-csoportban, a 4-es pályán kezdik meg szereplésüket, 11 óra 30 perctől a Békéscsaba, 13 órától pedig a Szolnok elleni csoportmérkőzés vár rájuk. A délutáni pihenő után a keresztjáték következik a sorban, vasárnap 9 órától pedig az elődöntőkkel és a helyosztókkal zárul a program. Ékes Erika tanítványai ebben az évadban öt tornán vettek részt, és a pontszámok összesítése alapján a nyolcadik helyet szerezték meg. A lányok Tatabányán a második, Szombathelyen az ötödik, Gödöllőn és Keszthelyen a hatodik, hazai környezetben, a Táncsics gimnáziumban rendezett 1. MCM-Diamant RÖAK Kupán pedig a hetedik helyen végeztek, így nem forgott veszélyben a fináléba kerülésük.
A fiúk mezőnyében kilenc csapat szerepel majd a döntőben, és csak vasárnap rendeznek mérkőzéseket. A RÖAK legénysége 10 óra 10 perckor a Szeged, 11 óra 20 perckor pedig a Sümeg ellen lép pályára. Ezután jön a keresztjáték, aztán a helyosztók. Ágfalvi Krisztina és Varga Péter fiai Kaposváron, Szolnokon és Érden is pályára léptek kvalifikációs tornán, és értékes negyedik helyeket szereztek.
Az akadémia vezetése kiemelten menedzselte ebben az évadban ezt a korosztályt, és a remények szerint a jövő reménységei a döntőben is megállják majd a helyüket.

2017.04.28.