Országos döntőben a Röplabda Akadémia gyermekcsapata!

Imponáló fölénnyel szerezte meg csoportja első helyét, így bejutott az Országos Gyermek Bajnokság döntőjébe a Kaposvári Röplabda Akadémia fiúcsapata. Kovács Balázs tehetséges tanítványait a dunaújvárosi második elődöntőben sem tudták legyőzni.

Tatár Mihály OGYB Elődöntő A-2 csoport 1. forduló 2012. március 25. Dunaújváros

 

Résztvevő  keret:
1.    Bögöly Gábor     szül. idő: 1997 (csapatkapitány)
2.    Spannenberger József    szül. idő: 1997
3.    Pavlényi Máté    szül. idő: 1997
4.    Guzmics Richárd    szül. idő: 1997
5.    Keen Cameron    szül. idő: 1997 (liberó)
6.    Bódis Gábor    szül. idő: 1997
7.    Horváth Gergely    szül. idő: 1997
8.    Hanga Bence    szül. idő: 1998
9.    Kulcsár Adrián    szül. idő: 1998
10.    Kummer Barnabás    szül. idő: 1998
11.    Szabó Tamás    szül. idő: 1998
12.    Borsi Dániel    szül. idő: 1999
13.    Lassu Ádám    szül. idő: 1998

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
DVSI Dunaferr
DELTA RSE
Dági KSE
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

1. mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dág 3:0 (25:4; 25:4; 25:19)
KRA UMSE: Bögöly, Pavlényi, Guzmics, Spannenberger, Kulcsár, Horváth Libero:  Keen Cameron Csere: Borsi, Hanga, Kummer, Szabó, Bódis

A Dág ellen a rendes kezdőcsapat játszott az elején. Aztán a 2. szetttől a „kicsik” játszottak, de Ők is simán hozták a szettet.

2. mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dunaferr 3:1 (25:17; 25:18; 20:25; 25:11)
KRA UMSE: Bögöly, Pavlényi, Guzmics, Spannenberger, Kulcsár, Horváth Libero:  Keen Cameron Csere: Borsi

A tornán velük vívtunk egyedül igazán jó mérkőzést.
Az első és a második szettben a szett közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán mindkét szettben sikerült jó nyitásoknak köszönhetően meglépnünk tőlük, és gyakorlatilag simán hoztuk mindkét szettet. 
Aztán a harmadik szettben már azt hittük, hogy elég csak a pályán állnunk, és megnyerjük a meccset. Na ez megbosszulta magát. Főleg a rossz nyitásfogadásunknak köszönhetően a szett elején már 10 pont is volt a Dunaferr előnye. Itt főleg a Keen Cameront találták meg jó nyitásokkal, aki el is bizonytalanodott. A szett végén azért összekaptuk magunkat 4 pontra is felzárkóztunk, de a végén túl sok volt a hátrány, amit le kellett volna dolgoznunk.
Aztán a negyedik szettben már az elején jelezték a srácok, hogy Ők 5. szettet nem akarnak játszani. Ebben a szettben volt a legsimább a győzelmünk.
Úgy gondolom, hogy a 3. szett elvesztése két dolognak köszönhető, az egyik az elbizakodottság, a másik pedig az, hogy figyelemben elfáradtunk.

3. mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – DELTA 3:1 (25:14; 12:25; 25:11; 25:20)
KRA UMSE: Borsi, Hanga, Guzmics, Szabó, Kulcsár, Bódis Libero:  Keen Cameron Csere: Bögöly, Pavlényi, Spannenberger, Lassu

A DELTA ellen a cserecsapat állt fel, de sajnos nem a Kummer Barnival feladóposzton, hanem a Guzmics Ricsivel, mert a Barninak fájt a háta. A két első ütő a Hanga Bence és a Borsi Dani, centerek a Kulcsár Adrián és a Szabó Tamás voltak, feladóátlóban pedig Bódis Gábor játszott. Az első szettben jól játszottunk, simán hoztuk a szettet. Aztán a második szettben a DELTA magára talált, és ez a srácokat elbizonytalanította, ezért ezt a szettet elbuktuk. A harmadikban ismét sikerült átvennünk az irányítást, és megnyertük a szettet. A negyedik szettben 16:12-re vezettet a Delta, amikor láttam, hogy a srácok elfáradtak, becseréltem a kezdőcsapatot, akik simán hozták a szettet.
Ezen a mérkőzésen elég hullámzó volt a fiatalok teljesítménye, sok ilyen meccset kellene játszaniuk.

Összességében elégedett voltam a srácokkal. Bögöly Gábor, Pavlényi Máté és a Guzmics Ricsi hármas kiválóan játszott a Dunaferr ellen. Elsősorban nekik köszönhető a győzelem. Kulcsár Adrián kezdi megszokni a helyét center poszton, kiegyensúlyozott, stabil teljesítményt nyútott. Most úgy éreztem, hogy végre nem lukas ez a poszt. Spannenberger József kicsit halványabb volt ezúttal, de hozta ami elvárható tőle. Ugyanez mondható el Horváth Gergőtől is. Mindketten jól szerváltak. Keen Camerontól viszont többet vártam, főleg a nyitásfogadása volt az, ami kivetnivalót hagyott maga után.

2012.04.11.