Országos döntőben a RÖAK fiú gyermekcsapata!

A hazai rendezésű elődöntő után a szegedi tornát is teljes sikerrel zárta, így bejutott az Országos Gyermek bajnokság májusi, hatos döntőjébe a Kaposvári röplabda Akadémia fiúcsapata! Sántosiné Oláh Edit tanítványai a Kunhegyes, a Szeged és a Szolnok ellen is magabiztosan győztek.  Gratulálunk!

BESZÁMOLÓ

2017/2018. évi Tatár Mihály U15 Országos Gyermek Bajnokság
ELŐDÖNTŐ C-2 csoport 2. torna 2018. április 22., vasárnap Szeged

Kunhegyes Egységes Sportegyesület – Kaposvári Röplabda Akadémia 0:3 (17,12,8)
Szegedi RSE – Kaposvári Röplabda Akadémia 0:3 (24,16,22)
Kaposvári Röplabda Akadémia – Szolnoki Röplabda Akadémia 3:1 (21,17,-19,21)

Az elődöntő 2. fordulóját Szegeden rendezték. Az előző fordulóban mind a három csapatot megvertük hazai pályán , így vérmes reményekkel keltünk útra, hisz esélyesek voltunk a döntőbe jutásra.
Az 1. mérkőzésünk a hosszú út után kicsit döcögve indult, de sima győzelmet arattunk. A 2 mérkőzésen már jobban figyelve, de kicsit hullámzó teljesítményt nyújtva nyertünk. Szünet nélkül a 3. mérkőzésen a fáradtság jelei mutatkoztak, ez egy szettbe került. Ezzel a teljesítménnyel bejutottunk a május 19-21-e között rendezendő 6 csapatos országos döntőbe.

A döntő előtt értékelve, egész évben kemény munkát végeztek a fiúk, csapatként működtek. Sok sérülés, betegség akadályozta az elsődleges csapat kialakítását, sokszor kényszerültünk csapatszerkezet váltásra. Ennek előnye is volt, hisz bárki, bármilyen poszton szépen helyt állt. Megtanulták a küzdeni tudás vert helyzetből is, igaz némi erőteljesebb edzői ráhatás segítségével. Fenyvesi Barnabás igazi vezéregyéniséggé vált, mindenhonnan számíthat megoldásaira a csapat, Nagy Dáviddal együtt fergeteges ütésekkel és okos ejtésekkel , támadó jellegű nyitásokkal bombázták az ellenfeleket. Zarka Marci- aki térdsérüléséből még nem teljesen gyógyult ki- vállalta a játékot,és kiszolgálta a társait. Trükkös nyitásai, védekezése mind előrébb vitte a csapatot. Eördögh Bálint és Andalics Gergő fantasztikus helyezkedéssel, jó nyitásfogadással, bravúros mezőnnyel segített a győzelemben. Körmendi Olivér mérkőzésről-mérkőzésre fejlődik mind a hálónál, mind nyitásban vagy mezőnyben. Andalics Balázs, Cséplő Dominik és Garami Péter pontosan végrehajtották azokat a dolgokat, melyeket egy-egy csere alkalmából feladatként kaptak, jól nyitottak, bátran mezőnyöztek. Még sok mérkőzés kell, hogy kellő rutint szerezzenek, de nagyon jó úton járnak.

A csapat tagjai:
Andalics Gergő
Andalics Balázs
Cséplő Dominik
Eördögh Bálint
Fenyvesi Barnabás
Garami Péter
Körmendi Olivér
Nagy Dávid
Zarka Márton

 

Sántosiné Oláh Edit edző

2018.04.24.