Országos döntőben a fiú gyermekcsapat!

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is bejutott az országos hatos döntőbe a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyermekcsapata. Kovács Balázs tanítványai az elődöntő második fordulójában, Sümegen vívták ki a szép sikert. 

Beszámoló

Tatár Mihály OGYB Elődöntő, C-1 csoport 2. forduló

Résztvevő  keret:

 1. Szabó Bence                    szül. idő: 2000 (csapatkapitány)
 2. Kiss Máté                         szül. idő: 2000
 3. Kovács Dániel                 szül. idő: 2000
 4. Csikvár Máté                   szül. idő: 2000
 5. Kontra Dominik               szül. idő: 2000
 6. Nagy Norbert                   szül. idő: 1999
 7. Agócs Barnabás               szül. idő: 2000
 8. Hanga Márton                  szül. idő: 1999
 9. Komáromi Richárd          szül. idő: 2000
 10. Márton Mátyás                 szül. idő: 1999

 

A résztvevő csapatok: (4 csapat)

Dabronc
Sümegi RE
Kecskeméti Sportiskola
1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

 

A mérkőzések eredményei:

 1. Mérkőzés:
  1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kecskemét 0:3 (16:25; 10:25; 17:25)
 1. Mérkőzés:
  1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Dabronc 3:0 (25:12; 25:17; 25:16)
 1. Mérkőzés:
  1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Sümeg 
  3:1 (25:15; 25:19; 26:28; 25:23)

 

A mérkőzésekről:

Az első forduló eredményei alapján a továbbjutás szempontjából kedvező helyzetből várhattuk az országos elődöntő 2. fordulóját, hiszen az első kaposvári fordulóban mindkét riválisunkat a Dabroncot és a Sümeget is sikerült legyőznünk. Így most sem lehetett más a célunk, minthogy ismét legyőzzük Őket és bejussunk az országos döntőbe.

 

Az első mérkőzést a Kecskemét ellen játszottuk, ahol valljuk be őszintén, hogy győzelmi esélyünk egy percig sem volt. Igazából csak periódusaink voltak amikor rövid időre egyenlő ellenfelei tudtunk lenni a jelentős fizikai fölénnyel rendelkező Kecskeméti csapatnak. De abban a pillanatban, hogy kicsit partiban voltunk velük, megrázták magukat, és könnyedén elléptek pár ponttal. De ez is csak az első és a harmadik szettben volt jellemző.

 

A második meccsen a Dabronc volt az ellenfél. Ők kicsit indiszponáltak voltak, miután az első meccsükön kikaptak a Sümegtől. Jó nyitásainkkal végig kézben tartottuk a mérkőzést és végül sima győzelmet tudtunk aratni 3 szettben.

 

A harmadik találkozón a Sümeg volt az ellenfél. Az első két játékrészben nagyjából ugyanaz volt a játék képe, mint a Dabronc ellen.

A harmadik szettben kicsit felforgatott csapattal álltunk fel, már egy kicsit a jövő évre is gondolva csak azok voltak a pályán, akik jövőre is még a gyerek korosztályban fognak játszani. Ez a 6-os így egy kicsit gyengébben röplabdázott, ami felhozta az ellenfelet. Így elég jó kis mérkőzés, csata alakult ki a pályán. A szett végén mindkét csapatnak többször is volt szett labdája ám a végén a Sümeg örülhetett.

A negyedik szettben visszaállt a kezdő csapat. Ám mivel a korábbi szett megnyerése miatt feljött a Sümeg továbbra is nagy küzdelem volt a pályán. A szett közepén egy pár pontos előnyhöz jutottunk, de ezt a szett végére le tudta dolgozni a Sümeg. A végén Kiss Máté ász nyitásával nyertük meg a mérkőzést.

 

Értékelés :

Összességében elégedett vagyok a csapattal, hogy kiharcolta az Országos Döntőbe jutást. A szezon elején nem úgy tűnt, hogy ez meglehet. Viszont játékban kicsit többet vártam. Az edzőmeccseken jobban röplabdáztunk. Szabó Bence, Kiss Máté, Agócs Barnabás trió vitte a hátán a csapatot, még ha mindhármuknak voltak jelentős hullámvölgyei.

 

Statisztika:

 

Kovács Balázs
Edző

2014.04.14.