OMB, Kaposvár: a torna-győztes lánycsapat értékelője

A Kaposvári Röplabda Akadémia „Kék” elnevezésű együttese nyerte meg a hazai rendezésű fordulót az Országos Mini Bajnokságon. Az alábbiakban Ékes Erika edző értékelését olvashatják. 

BESZÁMOLÓ
OMB-forduló, Kaposvár

Résztvevő csapatok:
KRA- Központi Röplabda Akadémia Budapest
KESI- Kecskeméti Sportiskola
Vasas
Bonyhád
RÖAK Sárga
RÖAK piros
RÖAK Kék

Csoportmérkőzések során a Bonyhád és a RÖAK Sárga csapataival kerültünk szembe.

RÖAK KÉK-BONYHÁD: 2-1 (25:2; 24-26; 25-23)

Az első mérkőzést a Bonyhád csapatával játszottuk. Még ebben a bajnoki évben nem játszottunk ellenük. A mérkőzésen a bonyhádi edző (Gulyás Péter) meglepőt húzott, az első szettben a második sorával kezdett, ennek eredményeképp az első sorunk sima 25:2 arányú győzelmet könyvelhetett el. A második szettben a második sorom az ő kezdő csapatuk ellen végig kiélezett csatában, Berdár Hanna és László Tamara jó teljesítményével végig partiban tudtunk maradni, a végén két apró hibával maradtunk csak alul 24:26 arányban. Majd jött az első sorok csatája, szoros (17-22-ről álltunk fel), izgalmas 3. szettben 25:23 arányú győzelemmel arattunk.

RÖAK SÁRGA-RÖAK KÉK: 1-2 (19-25; 25-23; 22-25)

Következő mérkőzésünk a RÖAK sárga csapata ellen volt. Az első szettben 25-19 arányban győzedelmeskedtünk, végig szép és kiegyensúlyozott játékkal. A második szett kiélezett csatát hozott a második sorok között, melyben sajnos 23-25 arányú vereséget szenvedtünk. Majd következett a mindent eldöntő harmadik játékrész, melyben ellenfelünk végig vezetve magabiztosan játszott, csak futni tudtunk az eredmény után, majd ezen a mérkőzésen is 22-16-nál tértünk magunkhoz, szívvel-lélekkel küzdöttünk minden egyes labdáért, sikerült előbb felzárkóznunk majd a szettet (25:22) és ezzel a mérkőzést is megnyernünk.

A keresztjátékban a Kecskemét csapatával játszottunk a döntőbe jutásért. Az első két mérkőzésünk alapján nehéz mérkőzésre készültem, de a lányok megcáfoltak, és magabiztos, szép játékkal hozták mindkét szettet, így ebben a két szettben mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. 2-0 arányban nyertük a mérkőzést (25:15; 25:-15).
RÖAK KÉK-KESI: 2-0 (25-15; 25-15)

Következett a döntő, melyben számomra meglepetésként ismét a Bonyhád csapatával játszottunk, akik 2-1 arányban verték a KRA csapatát.

A döntőt ugyanolyan hullámzó játékkal kezdtük, mint ahol a csoportmérkőzést befejeztük, edzőkollégám most nem taktikázott, az első sorok csaptak össze. A szett elején sajnos hagytuk az ellenfelet elmenni, majd futottunk az eredmény után, de a szett végén szerencsére ismét helyén volt a szívünk, nagyon szerettük volna a szettgyőzelmet. A második felvonásban a második sor nagyon szép és összeszedett játékkal az elején gyorsan nagy előnyre tett szert, így ismét mindenkinek sikerült játéklehetőséget adnom, ahol mindenkinek sikerült megmutatnia a tudását. A kupa győztes pontját Honfi Katica ász nyitásával szereztük meg.

#1 Fodor Zoé: ezen a tornán végre megmutatta az igazi tudását, hogy tud küzdeni. Örülök, hogy a csapat egyik igazi vezéregyénisége lett.
#2 Imreh Dorka: Ezen a tornán Dorka hozott egy nagyon megbízható játékot, kevés hibával.
#3 Péterfai Jázmin: A héten egy enyhébb bokasérülést sikerült összeszednie, ami néha érződött a játékán, de amikor kellett, okos megoldásaival segítette a csapatot a győzelemhez.
#4 Varga Kitti: Kevesebb játéklehetőséget kapott, mint szerettem volna, de amikor a pályán volt, akkor megmutatta, hogy rá is lehet számítani, kezd beérni az edzések sok-sok munkája.
#5 Niklai Jázmin: Megbízható, jó játékkal bizonyította, hogy helye van a csapatban. Nyitásaira sokkal jobban lehet számítani, mint év elején.
#6 László Tamara: A torna különdíjasa a csapatból. Sokat fejlődött az év elejéhez képest, ezen a tornán végre nagyjából azt láttam, amit edzéseken. Még mindig sokkal több önbizalomra van szüksége, ez lesz a jövő feladata. 🙂
#7 Honfi Katalin: Kevés lehetőséget kapott, de azzal én úgy érzem bátran élni tudott, megmutatta milyen sokat fejlődött.
#9 Tóth Sára: Ismét a csapat egyik vezéregyénisége volt, mint a pályán és pályán kívül.
#10 Takács Annamária: lelkes, jó játékot mutatott, az önbizalmát még építeni kell.
#11 Berdár Hanna: a torna számomra meglepetés embere. Kiegyensúlyozott, jó játékot mutatott az egész tornát nézve. A csapat egyik biztos pontja volt ezen a tornán.
#12 Németh Mercédesz: Az igazi játéktudása nem jött ki ezen a tornán, ráadásul meg is sérült a keresztjáték során. Remélem semmi komoly nem lesz a sérüléséből.

Összességében elmondhatom, hogy a tornán sajnos a sok betegség miatt nem tudtuk a legjobb formánkat megmutatni, viszont végre a lányok szíve-lelke benne volt a győzelmekben, ami az eddigi tornákról nagyon hiányzott és én nagyon hiányoltam. Ezt a tornát első sorban a szívünkkel és a csapatmunkánkkal nyertük meg.

2018.02.27.