Olaszországban folytatja a Kaposvári Röplabda Akadémia egyik legnagyobb tehetsége

Olaszországban folytatja a Kaposvári Röplabda Akadémia egyik legtehetségesebb növendéke. A 14 esztendős Borsi Dániel családjával együtt költözik július elején Modenába, ahol a sportolói pályafutása mellett a tanulmányaira is odafigyelnek majd.

Borsi Dániel: irány Modena!

Olaszországban folytatja a Kaposvári Röplabda Akadémia egyik legtehetségesebb növendéke. A 14 esztendős Borsi Dániel családjával együtt költözik július elején Modenába, ahol a sportolói pályafutása mellett a tanulmányaira is odafigyelnek majd.

Borsi Dániel három és fél éve röplabdázik, és hamar kiderült, hogy lehet belőle valaki ebben a sportágban.

„Amikor Dani hozzám került, már látszott, hogy van tehetsége ehhez a játékhoz. Ez főleg abból látszott, hogy ösztönösen arra a helyekre állt be a pályára, ahová be kellett állni bizonyos szituációkban. Ez nagyon sok játékosnak éveken keresztül kell tanítani, hogy meg tudja csinálni. Ő ösztönösen meg tudja csinálni, lát a pályán. Emellett az adottságai is megvannak” – mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyermekcsapatának edzője, Kovács Balázs.

A 14 esztendős kaposvári reménység napjainkban korosztálya egyik legjobbja Magyarországon. Az elmúlt két évben már a Kaposvári Röplabda Akadémia gyermekcsapatának egyik erőssége volt, és a különböző tornákról rendre hazahozta a különdíjat is. Az idei tanévben egyesületével ezüstérmet, iskolai színekben pedig aranyérmet nyert az országos döntőben. Danira egy ausztriai tornán figyeltek fel, és végül egy ismert olaszországi akadémiával, a Scuola di Pallavolo Anderlinivel sikerült megállapodást kötni. A játékos a szüleivel együtt költözik el Modenába július elsején.

„Egy korosztállyal feljebb fogok játszani, mint ahány éves vagyok, vagyis az 1998-as születésűekkel röplabdázhatok majd együtt. Ez nagy elismerés, és azt várják tőlünk, hogy nyerjünk bajnokságot” – árulta el Dani.

Olaszország a sportág igazi fellegvára, így nagy elismerés, hogy a modenaiak is fantáziát látnak a kaposvári fiúban.

„Óriási dolog, hogy egy olyan országba, amely a röplabdázás bölcsője, bármilyen szinten, egy olyan kis magyar város, mint Kaposvár, játékost tud adni – folytatta Kovács Balázs. – Talán ez példa lehet a többi gyerek előtt, hogy van értelme csinálni, van értelme a röplabdának. Azt hiszem, mi a Röplabda Akadémiával és az iskolákkal együtt azért dolgozunk, hogy olyan utánpótlás bázist tudjunk felépíteni, ami bárhol Európában jelen van.”

A kaposvári röplabda Akadémia pontosan két éve alakult meg, és az országban egyedülálló módon egy klubban dolgozik a leány és a fiú szakosztály. Tizenhárom csapatban több mint 200 fiatal üti a labdát, és a legtehetségesebbek ebben a sportágban is sokra vihetik.

1

 

2

2013.06.14.