Nem utaztunk el Dágra

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nem utazott el a dági tornára a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino ifjúsági korosztályos együttese. A somogyiak minderről már szombaton reggel tájékoztatták a rendezőket, illetve a versenybizottság elnökét,  Mezei Zoltánt, aki azt mondta: lehetőség van a mérkőzések kesőbbi időpontban történő lejátszására, saját költségen. Reményeink szerint pár napon belül megszületik a megnyugtató megoldás.

A versenykiírás erre vonatkozó része:

“30.3. A tornáról, vagy mérkőzésről való távolmaradást a Versenybizottság akkor tekinti a vis maior esetének, ha a sportszervezet legkésőbb a tornát, vagy mérkőzést követő hetedik napon hivatalos igazolást nyújt be a távolmaradás okáról. Hivatalos igazolásként kizárólag hatóságok által, vagy MÁV, vagy Volán Igazgatóságok által, vagy gépjármű balesetbiztosító, vagy a Magyar Autóklub által, illetve orvos által kiállított igazolást fogad el. Nem tekintendő vis maior esetnek, ha a sportszervezet a torna, vagy mérkőzés forgatókönyvét bármilyen okból nem kapta meg és a versenyen emiatt nem vett részt. Vis maior esetén a vétkes csapat a mérkőzését, torna esetén mérkőzéseit 0:3 (0:75) arányban elveszíti és nem kapja meg a vesztesnek járó bajnoki pontot, de a ki nem állást a bajnokságból való törlés szempontjából nem kell figyelembe venni.”

A szombati zord időjárás miatt egyébként leány minicsapatunk sem kelt útra, Nagy Andrea tanítványai a sümegi tornát voltak kénytelenek lemondani.

2012.12.09.