Nem jutott tovább a RÖAK-serdülő

Nem sikerült bejutnia a legjobb 12 közé az Országos Serdülő Bajnokságban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia leány csapatának. Az együttes a középdöntő második fordulójában, hazai pályán szenvedett vereséget a Dunakanyartól, így lecsúszott a csoportjában továbbjutást jelentő első helyről.

A legjobb 12 közé kerülés volt a tét a serdülő leány OSB Kaposváron rendezett tornáján, a Kodály iskolában. A házigazda a sikerrel megvívott alapszakasz után a középszakaszban a Dunakanyarral, valamint a Győrrel került egy csoportba. A lányok az első fordulóban egy győzelemmel és egy vereséggel zártak Győrben. A második, mindent eldöntő kör viszont nem a legjobban indult. A győriek ugyanis kisebb balesetet szenvedtek utazás közben, így nem tudták vállalni a játékot. A kaposvári lányoknak azonban a továbbjutáshoz nem volt elég csupán a győzelem, a különbségre is figyelniük kellett.
A RÖAK fiataljai jól kezdték a mérkőzést. Az első szett elején néhány pontos előnyre tettek szert, ám a Dunakanyar nem hagyta leszakítani magát. A vendégek játéka folyamatosan javult, a kaposváriak pedig nem tudták tartani velük a lépést. A Dunakanyar végül 3:0 arányban bizonyult jobbnak. A gárda ezzel bejutott az ország legjobb 12 csapata közé, míg a kaposváriak célja innentől kezdve a 13. hely megszerzése lehet.

2017.02.05.