Négyszettes vereségek a hazai OIK-tornán

Mindhárom mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia csapata a leány Országos Ifjúsági Kupa saját rendezésű fordulójában. A maratoni hosszúságú elődöntő-tornán a somogyiak mellett három erős fővárosi együttes, a BSE, a Vasas és a TF-KRA vett részt.

A kaposváriak a Torma Ágnes Országos Ifjúsági Kupa első köréből csoportharmadikként jutottak tovább a legjobb 12 közé, és az elődöntőben jó erőkből álló budapesti csapatokkal kerültek egy csoportba. Az élelmiszeripari szakközépiskola sportcsarnokában megrendezett tornán a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai mindegyik meccsükön megtették a magukét, de ez csak arra volt elég, hogy 3-1-es vereségekkel zárják az összecsapásokat. Pálfy Marianna és Simonné Kutas Zita tanítványai fiatalabbak, mint ellenfeleik, és helyenként látszott is, hogy kevesebb a rutin. A viadalon közel azonos képességű együttesek léptek pályára, és négy-, illetve ötszettes összecsapások követték egymást. A Vasas együttesének alapjátéka kiemelkedett a mezőnyből. Az elődöntő második fordulóját január végén rendezik a fővárosban.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia csapatának tagjai: Fehér Zsófia, Pintér Dorina, Duduka Ingrid, Fekete Mercédesz, Maronka Edina, Pedranzini Letícia, Fáth Kinga, Szemán Daniella, Csabai Dia, Sólyom Beatrix, Cser Kata, Száraz Brigitta, Böndi Dalma, Orczi Mariann. Edzők: Pálfy Marianna, Simonné Kutas Zita.

A tornáról készült képek megtekinthetők a GALÉRIA menüpont alatt.

2012.12.09.