Negyedik helyen zárt a RÖAK fiú gyermekcsapata

Megőrizte a helyét az ország élvonalában a Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyermek korosztálya. Kovács Balázs együttese a Kecskeméten megrendezett hatos döntőben a negyedik helyet szerezte meg.

 

Beszámoló

Tatár Mihály OGYB Országos Döntő

2014. május 16-18. Kecskemét

Résztvevő keret:

 1. Szabó Bence szül. idő: 2000 (csapatkapitány)

 2. Kiss Máté szül. idő: 2000

 3. Kovács Dániel szül. idő: 2000

 4. Csikvár Máté szül. idő: 2000

 5. Kontra Dominik szül. idő: 2000

 6. Nagy Norbert szül. idő: 1999

 7. Agócs Barnabás szül. idő: 2000

 8. Hanga Márton szül. idő: 1999

 9. Komáromi Richárd szül. idő: 2000

 10. Márton Mátyás szül. idő: 2000

 11. Götz Bálint szül. idő: 2001

 12. Pusztai Olivér szül. idő: 2001

 

A résztvevő csapatok: (6 csapat) Ez egyben a torna végeredménye is.

 1. Szolnoki Főiskola RKSI

 2. Kecskeméti Sportiskola

 3. DEAC

 4. Kaposvári Röplabda Akadémia

 5. DVSI-Dunaferr SE

 6. Vegyész RC Kazincbarcika

Előzmények

Előzetes esélylatolgatások során, nagyjából ismerve csak a többi csapatot benne volt az is, hogy az utolsó, hatodik helyen végzünk, de akár egy esetleges érem (bronz) megszerzésének lehetősége is. Sajnos a felkészülésünk korán sem volt zavartalan. Hanga Márton lebetegedett így Ő egész héten nem edzhetett a csapattal. Nagy Norbert is beteg volt a hét elején, de a hét végén már tudott edzeni. Sajnos a döntő az idén viszonylag korán került megrendezésre, kevés idő telt el a legutolsó elődöntő forduló óta agy nem sok idő volt a felkészülésre. Meglátásom szerint nekünk még 1-2 hétre szükségünk lett volna, főleg úgy, hogy a május 1-i héten nem nagyon tudtunk edzeni.

 

A mérkőzésekről:

Csoportmérkőzések:

 1. Mérkőzés:

  1.MCM Kaposvári Röplabda Akadémia – Szolnok

1:3 (23:25; 25:18; 17:25; 20:25)

 

A későbbi bajnokcsapat ellen kifejezetten jól röplabdáztunk, akár még győzelmi esélyeink is lehettek volna.. Az első szettben közel 10 ponttal is vezettünk, de a végén megtorpantunk és feljött a Szolnok és a végén megnyerte a szettet. A második szettet jó nyitásokkal, stabil fogadással, kifejezetten szép játékkal sikerült megnyernünk. A harmadik szettben simán nyert a Szolnok. Az utolsó játékrészben végig szoros volt az eredmény, amit végül a szett végéhez közeledve a Szolnokiak egyik legjobbja egy nyitássorozattal döntött el. Ezeket a nyitásokat nem tudtuk fogadni, nem tudtunk belőle támadni.

Végül is a Szolnok megérdemelt győzelmet aratott.

 

 1. Mérkőzés:

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Debrecen

3:1 (25:19; 25:22; 9:25; 25:16)

 

Ezen a mérkőzésen nagyon fontos volt nekünk a győzelem, egyrészt azért, hogy megérezzük a „győzelem ízét”, másrészt pedig azért, hogy a számunkra jobban fekvő ellenféllel (alacsonyabb csapatszerkezetű csapat), a Kazincbarcikával találkozzunk a keresztjáték során. A 3 megnyert szett közül az egyik volt csak nagyon szoros, viszont a 3. szettet simán elbuktuk. Fáradtan, de nagyot küzdve végül sikerült megszerezni a győzelmet, ami feldobta a társaságot.

 

Keresztjáték:

 

 1. Mérkőzés:

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kazincbarcika

3:0 (25:21; 25:18; 25:23)

 

A szombat délelőtti mérkőzésen az elődöntőbe jutás volt a tét. Ez egy kicsit rá is nyomta a bélyegét a játékra. Nagyon sok hibával játszott mindkét csapat. Az első és a második szettben végig a mi akaratunk érvényesült. A harmadik szettre kicsit kezdett elfáradni a csapat, de egy kis szerencsével sikerült azt is megnyerni. Összességében elmondható, hogy a győzelmünk abszolút megérdemelt volt.

 

Elődöntő:

 

 1. Mérkőzés:

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Kecskemét

0:3 (2:25; 15:25; 7:25)

 

A mérkőzés előtt a kecskeméti csapatnál történt egy sajnálatos esemény, miszerint a legjobb játékosukat az edzőjük magatartásbeli problémák miatt kirakta a csapatból. Ez minket zavart meg jobban, mert azt hittük, hogy így lehetnek győzelmi esélyeink. Az első szettben hatalmas pofont kaptunk. Mindössze 2 pontot sikerült elérnünk. A második szettben aztán összekapta magát a csapat, de ez is csak arra volt elég, hogy a nagyon sima helyett csak simán verjenek meg bennünket. A harmadik szett az elsőhöz hasonlóan alakult. Összességében teljesen esélytelenek voltunk a győzelemre, úgy ahogy ez a mérkőzés előtt várható volt, csak annál sokkal simábban.

 

Bronzmérkőzés:

 

 1. Mérkőzés:

1.MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Debrecen

0:3 (10:25; 13:25; 12:25)

 

A kisdöntőben azzal a Debrecennel találkoztunk ismét, akiket a pénteki játéknap során már egyszer legyőztünk. Annyi különbség volt, hogy pénteken a Debreceniek legjobbja nem sokat játszott, mert fájt a háta. Ezúttal viszont a kezdőben kapott szerepet és végig is játszotta a mérkőzést. Tulajdonképpen egyedül vert meg minket. A Debrecen nagyon jó napot fogott ki, mi pedig igen gyengét. Így nem is lehetett más az eredmény, mint sima vereség. Próbálkoztunk, de annyira nem akartunk, illetve erre a napra már nagyon elfáradtunk.

 

Értékelés

A megszerzett 4. hely annak tükrében, hogy tulajdonképpen ez egy első éves csapat (csak 2 másodéves játékos volt a csapatban), szerintem nagyon jó eredménynek számít. Egy kis keserűség maradt bennem. Ez pedig azért, mert a 3. helyet nem akarta a csapat úgy istenigazából.

A szezon elején azt sem gondoltam volna, hogy Országos Döntőbe jutunk, azt meg főleg nem, hogy végül a bronzéremért játszhatunk. Így igen értékesnek tartom ezt az eredményt.

Az első játéknapon kifejezetten jól és szépen játszottunk, de ahogy haladtunk előre az időben, folyamatosan fáradtak el a gyerekek, lett egyre gyengébb, határozatlanabb a játékunk. A végére elfogyott az erőnk.

Amennyiben ez a csapat együtt marad, illetve kiegészül a felkerült minisekkel elég pozitív idényünk lehet jövőre.

 

A csapatból Szabó Bence, mint a csapat legjobbja különdíjban részesült.

 

Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek az egész éves munkáját, aki bármilyen formában is hozzásegítette a fiú gyerek csapatot ezen eredmény eléréséhez. A teljesség igénye nélkül: Orosz Feri, Zarka Peti, Károly Kriszti, Demeter Gyuri, Horváth Éva.

 

 

Kovács Balázs
edző

2014.05.27.