Negyedik helyen a szuperminik

Országos Szuper Mini Kupa 2014.év

Az országos szuper mini kupán 6 versenyzővel szerepelt a RÖAK fiú szakosztálya. A szabályok értelmében 2:2 ellen zajlott a játék 10X5 m-es pályán 15 pontig. Egy érkőzés 3 nyert játszmáig tartott. A mérkőzések során kötelező sorcserével kellett játszani, aminek köszönhetően minden kis röplabdás palánta egyenlő időt töltött a pályán és egyformán részesültek a győzelem édes és a vereség keserű ízéből is. 

Az utazásunkat, köszönhetően a szülőkkel kialakított jó kapcsolatnak, egy anyuka segítette (Nagy Dávid édesanyja) 2 játékos palánta szállításával a csapat többi tagját kényelmesen én tudtam szállítani autóval.

Résztvevő játékosok:
SÜMEGI KRISTÓF (2003, KODÁLY)
FENYVESI BARNABÁS (2003, KODÁLY)
HORVÁTH ÁKOS (2003, KATOLIKUS)
NAGY DÁVID (2003, ZRINYI)
SZÁSZ BENCE (2003, KODÁLY)
ZARKA ÁDÁM (2003, KODÁLY)

Résztvevő csapatok:
UTE, EGER, SZOLNOK, MALÉV, RUNKILL, SZÉKESFEHÉRVÁR, RÖAK
Csak hét csapat nevezett a országos döntőre, ami véleményem szerint picit szomorú tény és elgondolkodtató mindenki számára, de tudni kell, hogy sokan nem ismerik el ezt a versenyzési formát és nem nevezik be a gyerekeket. Annak ellenére, hogy kevés csapat nevezett a versenybe a negyedik helyezésünk értékesnek mondható, mert összevetve ellenfeleinkkel teljesítményünket, technikai tudásunkat, alapérintéseinek, labda nélküli mezőnymozgásunkat, labdához történő helyezkedésünket semmiben nem maradtunk el ellenfeleinktől, SŐT! A versenyzésen kívül, nagyszerű lehetőség volt látni, hogy hol tartunk a képzésünkben és fejlődésünkben, választ kaptam arra, hogy mik azok a területek amit fejleszteni és mik azok amiknek örülni kell.
Az UTE csapata kiemelkedett a mezőnyből és megérdemelten lett első, a MALÉV, SZÉKESFEHÉRVÁR és a mi csapatunk küzdött a dobogó maradék három helyéért. Sajnos minkét ellenfelünk ellen 2:0-s vezetést követően kaptunk ki 3:2-re és végül szereztük meg az értékes 4. helyezést sűrű könnyek közepette.
A gyerekek a hosszú és izgalmakkal teli napon végig fegyelmezetten, koncentráltan, szófogadóan, viselkedtek a legjobb formájukat mutatva a pályán és pályán kívül is. Méltán lehetünk büszkék rájuk!!

Sorrend:
1. UTE
2. MALÉV
3. SZÉKESFEHÉRVÁR
4. RÖAK
5. EGER
6. SZOLNOK
7. RUNKILL

A rövid beszámolom végén csatoltam pár képet, hiszen azok beszédesebbek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köszönöm!
Zarka Péter, edző

2014.05.17.