Négy somogyi csapatért szoríthattunk a II. RÖAK Kupán

Remekül kezdtek az Ágfalvi-tanítványok a Kaposváron rendezett II. RÖAK Kupa mini fiú röplabdatornán, ám a végét sajnos elrontották, így végül a harmadik hely jutott nekik.

Tizenegy csapat – közte négy somogyi egylet (a házigazda Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely két alakulata mellett még az Igal és a Hetes) – lépett pályára a somogyi megyeszékhelyen a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tornacsarnokában második alkalommal rendezett RÖAK Kupa mini fiú röplabdatornán.
A csapatok három csoportba osztva kezdték meg a küzdelmeket úgy, hogy a három legerősebb együttes elkerülje egymást. Az Ágfalvi Krisztina vezette Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely első számú csapata alaposan belekezdett: bemutatkozásként a Székesfehérvár második együttesét verték, majd a Sümegnél és a Zalaegerszegnél is jobbnak bizonyultak, a keresztjátékban pedig a lelkes igaliakat győzték le. A hármas döntőben aztán sajnos megtorpant a társaság: a fehérváriak első számú együttesétől úgy kaptak ki, hogy mindkét szettben nyerésre álltak, az ősi rivális Dabronc viszont – amely az első szett elvesztése után fordítani tudott a Székesfehérvár ellen – nem adott esélyt kaposvári ellenfelének.
A jobbára kezdőkből álló Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely második számú társulata a nyolcadik helyen zárt. A középmezőnyben végzett igaliak is nyertek meccset – nem is egyet – , a hetesiek pedig (akik csupán bő két hete kezdtek el ismerkedni a röplabda nevű sportággal) szettet csentek.
Külön kell szólni a két sípmester (kiváló) teljesítményéről is: Sántosiné Oláh Edit, a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnökasszonya és Hegedűs Balázs – aki egy hónapja vizsgázott, s ezen a kaposvári minitornán debütált játékvezetőként – kettő híján 30 meccset vezetett le.
A gondos házigazdáknak hála minden csapatnak és gyermeknek jutott apró ajándék. A kaposvári röplabdasport nagy mecénása, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. és a Somogyi Hírlap mellett a Pek-Snack is ajánlott fel díjakat, a gyereksereg (és kísérőik) jó tartásáról pedig a McDonald`s gondoskodott.
Az Ágfalvi Krisztina vezette Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely mini fiú csapata nem sokat pihenhet; a hétvégén, vasárnap Dunaújvárosban szólítják őket újra pályára.

 

A végeredmény (11 csapat): 1. Dabronc I. csapata, 2. Székesfehérvár I. csapata, 3. Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely I. csapata, 4. Dabronc II. csapata, 5. Igal, … 8. Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely II. csapata, … 11. Hetes.
A díjakat az egyik legnagyobb somogyi röplabdás szaktekintély, Gáspár István, továbbá a házigazda Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely felügyelő-bizottságának az elnöke, Hilt István, valamint a Fino-Kaposvár mestere – és egyben a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya –, Demeter György adta át.
A három dobogós csapat legjobb játékosa a Fino egyik alappillérétől, a békéscsabai kupadöntő legjobb kaposvári játékosának választott Németh Ferenctől vehette át a jól megérdemelt különdíját. Németh Ferenc nem egyedül érkezett a Kodály iskolába: a párjával, Rák Rebekával – aki amúgy a nyolc közé jutott 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatkapitánya – szorított az utánpótlás lelkes és elszánt képviselőinek.

 

A bronzérmes Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely első számú csapata: Göcz Bálint, Csordás Barnabás, Vimola Márk, Pusztai Olivér, Komáromi Attila, Embersics Levente, Jámbor Dávid, Rajnics Márton, Fenyő Balázs, az edzőjük Ágfalvi Krisztina.
A csapat legjobb játékosának felajánlott különdíjat Göcz Bálint vehette át.
Az ötödik helyezett igali együttes: Trapp Richárd, Csizmadia Tamás, Pfeiffer Ferenc, Gelencsér Bálint, Lőrinczi Ádám, az edzőjük Varga Péter.
A nyolcadik helyezett Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely második számú csapata: Maráczi Gergő, Néber Bálint, Fenyvesi Barnabás, Solymosi Soma, Sümegi Kristóf, Szász Bence, Szitán Benjámin, Eördögh Bálint, Nagy Dávid, Horváth Ákos, az edzőjük Zarka Péter.
A 11. helyezett hetesi együttes: Amdegha Ádám, Fenyvesi Ákos, Fekete Patrik, Szabó Máté, Zvelihár Mátyás, Németh Rajmund, az edzőjük Illés Gergő.

 

Fenyő Gábor

2014.02.26.