Négy év után újra a döntőben!

A Nyíregyháza és a Székesfehérvár elleni magabiztos győzelemmel bejutott a leány U21-es országos bajnokság hatos döntőjébe az 1.  MCM-Diamant-RÖAK Kaposvár együttese. Nagy Fanni tanítványai a Budapesten megrendezett elődöntő tornán szerepeltek sikerrel, és ez a korosztály négy év elteltével jutott be újra a fináléba. 

A végső helyezésekről döntő tornát május utolsó hétvégéjén rendezik majd, szintén a fővárosban, az UTE csarnokában.

Leány U21 Bajnokság, Elődöntő
Helyszín: Budapest, Folyondár utca

Az eredmények:
1. MCM Diamant-RÖAK Kaposvár – FATUM Nyíregyháza 3:0 (25-21;25-16;25-15)

1. MCM Diamant – RÖAK Kaposvár – MÁV Előre RA 3:1 (19-25;25-14;25-22;25-18)

1. MCM Diamant RÖAK Kaposvár – Vasas SC 0:3 (16-25;22-25;21-25)

Tudtuk, hogy egy nagyon hosszú és nehéz nap vár ránk, miután a közvetlen döntőbe jutásról márciusban sajnos egy szettel lecsúsztunk.
Nem volt kérdés, hogy ezen a tornán mi a célunk. A lányokon látszott is ez az elszántság, és így rögtön az első meccsen sikerült is 3-0-ra győznünk. A második meccs első szettjét egy-két pontatlanság miatt elvesztettük ugyan, de utána visszajöttünk a mérkőzésbe, és így sikerült 3-1-re legyőznünk a Fehérvár csapatát is.
Mivel az utánunk következő mérkőzés számunkra jól alakult, eldőlt, hogy ezzel a két győzelemmel bebiztosítottuk a továbbjutást.
A Vasas ellen, az addig kevesebb játéklehetőséget kapó fiatalok tudtak pályára lépni, és szoros három szettben maradtunk alul a szintén a 6-os döntőbe jutó fővárosiakkal szemben.
Gratulálok a lányoknak és nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen egy teljesen felforgatott felállással sikerült elérni a célt, amiért év eleje óta dolgoztunk. Igazi csapatmunka volt ez, amit remélem ugyanígy viszünk tovább a május végi döntőbe.

Csapattagok:
Kalmár Viktória
Szedmák Réka
Hegyi Bianka
Tóth Jázmin
Stettner Zsófia
Warmbir Kristina
Balogh Dominika
Pavlovics Zsófia
Joó Noémi
Budai Viktória
Szerencsés Mimi
Vajda Virág
Vida Bonita

Edző:
Nagy Fanni
Másodedző:
Fésüs Erzsébet

Sipos Lili, Pavlovics Tímea és Kump Alíz erre a tornára nem tudtak a csapattal tartani.

 

2021.05.10.