NB II.: Egy győzelem és egy vereség Kecskeméten

Az elmúlt hétvégén Kecskeméten folytatódott a férfi röplabda NB II mérkőzéssorozata két somogyi csapat számára is. A Kaposvári röplabda Akadémia-Fino együttese egy győzelemmel és egy vereséggel zárt.

A Kaposvári Röplabda Akadémia ifjúsági csapata a helyiek azonos korosztályú csapatával kezdett. Az eredmény is jelzi, hogy fej-fej mellett haladtak a csapatok. Támadóerőben azonban jobban teljesítettek a kaposváriak, és ez segítette őket abban is, hogy az ötödik játszmában a maguk javára fordítsák a mérkőzés eredményét. A nagyon jól játszó csapatból kiemelkedett a serdülő korú Pavlényi Máté játéka, aki ezen a mérkőzésen 31 pontot ütött.
A következő mérkőzésen is „nekiestek” somogyjádi ellenfelüknek a fiatalok, és az első szettben csak 32:30-ra tudott nyerni a rutinos felnőtt gárda. Ezután a kaposváriak már nagyon elfáradtak, hiszen az influenza-járvány miatt csak nyolcan tudtak elutazni Kecskemétre. Még a második szettben küzdöttek és nyertek is, de nem tudtak felülkerekedni fáradtságukon, és 3:1-re kikaptak.

NB-II férfi
2014. február 22. Kecskemét
Résztvevő csapatok: Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino, Gorter Kecskemét RC ifi, Somogyjádi RSZSE
Mérkőzések:
Gorter Kecskemét RC ifi – Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino 2:3 / -22,21,-22,18,-14/
Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino – Somogyjádi RSZSE 1:3 /-30,23,-17,-16/

A kaposvári csapat tagjai: Balogh Péter, Bögöly Gábor, Bali Bendegúz, Keen Cameron, Pavlényi Máté, Portik Ádám, Spannenberger József, Mezei Márk Edző: Biki Mária

Biki Mária edző

2014.02.26.