Nagy Fanni: hihetetlen élmény volt az U16-os EB

A Kaposvári Röplabda Akadémia leány szakosztályának edzője, Nagy Fanni is a magyar válogatott szakmai stábjának tagja volt az U16-os Európa-bajnokságon, ahol együttesünk a hetedik helyet szerezte meg. Élménybeszámoló. 

 

Hihetetlen élmény volt egy Európa-bajnokságon a magyar stáb tagja lenni.

Hosszú és fárasztó út vezetett odáig, de minden perce felejthetetlen marad számomra.

Május végén kezdődött a felkészülés, én 1 héttel később tudtam csatlakozni, mivel az U19-es bajnokság még tartott, de úgy érzem, hamar meg tudtuk találni a közös hangot a lányokkal és a stábtagokkal is.

Az EB-én a magyar hozzátartozók és szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak, nemcsak a nyíregyházi Continental Arénába, hanem a csoportkör után Szlovákiában is. Ez mindig csodálatos érzés, de egy ilyen, nézők nélkül lejátszott bajnokság után mégjobban felértékelődik.

Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de a kemény munkának meglett az eredménye, és sikerült bejutnunk a legjobb 8 csapat közé a csehek és a belgák legyőzésével. Majd az utolsó nap a szlovákok ellen sikerült megszereznünk a 7. helyet.

Az élcsapatokkal is helyenként szépen fel tudtuk venni a ritmust, ami nagy szó, hiszen fizikálisan nagy különbségek voltak jó pár esetben.

Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ennek a sikernek a részese lehettem. Úgy érzem, nagyon sokat tudtam tanulni Kőnig Gábortól, és nagyon hálás vagyok, hogy segíthettem a stáb munkáját – összegezte gondolatait Nagy Fanni.

2021.07.22.