Munkában a RÖAK-lányok

Augusztus első hetében munkába álltak a Kaposvári Röplabda Akadémia leány szakosztályának csapatai. A nem túl hosszú nyári pihenő után mindenki nagy lelkesedéssel kezdte meg a felkészülést; abban bízva, hogy az előttünk álló évadban nem befolyásolja majd a vírushelyzet az edzések mennyiségét és minőségét, valamint a bajnokságok lebonyolítását.

Az idén tíz éves Kaposvári Röplabda Akadémia leigazolt sportolóinak túlnyomó része lány, így a fiatalok több csoportban és helyszínen kezdték el a munkát. Az első napon Simonné Kutas Zita szakosztályvezető és Lacombe Zsófia sportigazgató köszöntötte a megjelent fiatalokat és a szülőket. Az atlétika pálya mellett a Munkácsy Mihály Gimnázium tornaterme a másik fő helyszín, itt formálódnak a csapatok a következő szezonra. Az utánpótlás műhely legtehetségesebb fiataljai az 1. MCM-Diamant felnőtt extraligás keretével készülnek, ami természetesen a többieket is motiválja, és mindenki testközelből is láthatja, hogy sok munkával és kitartással messzire el lehet jutni.
Az U21-es és az U19-es együttes vezetőedzője továbbra is Nagy Fanni lesz, aki az elmúlt szezonban mindkét korosztállyal eljutott az országos hatos döntőig. A kiemelt U17-es csapattal két tehetséges fiatal szakember, egykori helyi röplabdás, Hanusz Réka és Szarka Vivien foglalkozik, míg a kiemelt U15 és U13 szakvezetője az ország egyik legfelkészültebb utánpótlás edzője, Fésüs Erzsébet maradt. Az U17 B és az U15 B edzője Jezeri Tibor, az U13 B edzője pedig Duduka Ingrid. Emellett több előkészítő csoport is dolgozik majd a jövő sikereiért, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tagiskoláira támaszkodva.

2021.08.10.