Mini fiúk: a címvédő mellett kétszer is legyőzték az egri együttest

Az ötödik helyre volt jó az Ágfalvi Krisztina és a Fino-Kaposvár aranycsapatának fiatal reménysége, Bögöly Gábor által vezényelt Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely fiú csapata a Székesfehérváron rendezett országos mini kupán.

A kaposváriak – akik egymás után játszották le a három csoportmérkőzésüket – megilletődötten kezdtek. Az ősi rivális Dabronctól (biztató kezdés után) 2–1-re kikaptak, utána viszont ugyanilyen arányban verték az Egert, a címvédő Kunhegyest pedig magabiztos játékkal 2–0-ra legyőzték. Mivel az egriek két szettes mérkőzésen bizonyultak jobbnak a Dabroncnál, így jobb játszmaarányának köszönhetően a RÖAK folytathatta az első hat között, a dabronci egylet pedig csak a 7–11. helyekért játszhatott.

A keresztjátékban – ahol már a dobogó volt a tét – a Bp. Malév SC 2–1-re nyert, majd a 4–6. helyekért zajló csatározásokban a Sümeggel sem boldogultak a kaposváriak, amely két felvonásban diadalmaskodott. A kaposvári együttes az utolsó mérkőzésén ismét az Egerrel került össze, amelynek ezúttal szettet sem engedett, s így az ötödik helyet szerezte meg.

A mini fiúknál egyértelműen a jövő csapata formálódik a somogyi megyeszékhelyen. A srácok közül csak ketten váltanak a nyáron korosztályt, azaz lesznek a gyermekcsapat tagjai, míg a többiek továbbra is Ágfalvi Krisztina irányításával készülnek majd.

Eredmények: RÖAK–Dabronc 1–2; RÖAK–Eger 2–1; RÖAK–Kunhegyes 2–0; RÖAK–Bp. MALÉV SC 1–2; RÖAK–Sümeg 0–2; RÖAK–Eger 2–0.

A végeredmény: 1. Kecskeméti Sportiskola, 2. Bp. MALÉV SC, 3. Székesfehérvár, 4. Sümeg, 5. Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely, 6. Eger.

Az ötödik helyezett Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely mini fiú csapata: Embersics Levente, Fenyő Balázs, Fenyvesi Barnabás, Nagy Dávid, Szitás Benjamin, Sümegi Kristóf, Horváth Ákos, Ördögh Bálint, Orsós Kornél, Szokolai Balázs, Szabó Márton, Vermeulen Joris, az edzőik Ágfalvi Krisztina és Bögöly Gábor.

* * *

A székesfehérvári országos mini kupán látottak alapján a Kaposvári Röplabda-akadémia Utánpótlás Műhely csapatának három játékosát is – Fenyő Balázst, Embersics Leventét és Szitás Benjamint – meghívták a korosztályos (2001 és 2003 között születettek) válogatott keret három napos felmérő táborába, amelyet júniusban rendeznek majd Izsákon.

2015.05.10.