Mikulás Kupa a tanulás jegyében

Mikulás kupára várta a környék legkisebb röplabdázóit a Kaposvári Röplabda Akadémia a Toldi iskolába. Az egész napos tornán a kismini és a szupermini korosztályban várták a gyerekeket.

– Akik már tavaly is röplabdáztak nagyon jól tudnak már küzdeni, ismerik az egész menetét. A másik pályán a kezdőknek meg bemutatjuk egyáltalán, hogy ki kezdi a szervát, valamint, hogy hogyan megy az egész mérkőzés, miként van vége. Meg kell várni a sípszót, ez még sokaknak problémát jelent, de szép lassan megtanuljuk ezeket is – mondta a Kaposvári Röplabda Akadémia edző-főszervezője, Rák Rebeka.

A torna mezőnyét a nagybajomi csapat tette teljessé. Ez számukra is egy remek alkalom volt, hogy megmérettessék magukat az akadémia csapatai ellen.

– Ez a torna nagyon jó kezdeményezés, már az elmúlt években is volt hasonló. A kicsik láthatják azt, hogy mi a röplabda, meg tudják tanulni az alapokat – mondta a nagybajomi edző, Nagy Zoltán.

Az edzők sorát gyarapította az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatának játékosa, Harmath Zsófia is. Az NB1-es röplabdázó most először vezethette csapatát az oldalvonal mellől.

– Nagyon vártuk már ezt a tornát a lányokkal, egész héten lázban égtünk. Nagyon jó érzés, ilyenkor sokkal jobban látja az ember, hogy mégis miként funkcionálunk csapatként, hogy a lányok, hogy tudnak együttműködni. Remélem, hogy mindenki elégedett lesz a teljesítményével – árulta el a Kaposvári Röplabda Akadémia edzője.

A szuperminiknél így főként a játékkal való ismerkedés volt a szempont, de a kisminiknél az eredmény sem volt másodlagos. A hat csapatos mezőnyben végül a Stettner Zsófia, Becker Georgina, Stirling Anna alkotta csapat végzett az élen.

2014.12.20.