Legyőzték az Érdet a serdülő leányok

Egy mérkőzést nyert, egyet vesztett az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány OSB középszakaszának első tornáján.

Beszámoló

Szalayné Sebők Éva Leány OSB középszakasz; B-3 csoport 1. torna
2015. december 13. Kecskemét

Résztvevő keret:
1. Béres Barbara szül. idő: 2000
2. Fehér Kata szül. idő: 1999
3. Fejes Réka szül. idő: 2000 (Libero)
4. Hock Flóra szül. idő: 2000
5. Kolics Kíra szül. idő: 1999
6. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999 (csapatkapitány)
7. Rucz Réka szül. idő: 2000 (Libero)
8. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
9. Szőllősi Kíra szül. idő: 2000
10. Ujlaki Hanna szül. idő: 2000
11. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
12. Váldi Dominika szül. idő: 1999
13. Wágner Viki szül. idő: 2000
14. Zsom Anna szül. idő: 2000

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
1. MCM-Diamant KRA
Delta RSE Érd
KESI
Nyugat-Balatoni RSE
TEVA Gödöllői RC

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Delta RSE Érd
3:1 (25:12; 22:25; 25:18; 25:23)
KRA UMSE: Wágner, Váldi, Ullrich, Szőllősi, Mészáros, Kolics Libero: Rucz Csere: Ujlaki, Zsom

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Nyugat-Balatoni RSE
0:3 (25:27; 16:25; 19:25)
KRA UMSE: Wágner, Szőllősi, Ullrich, Zsom, Mészáros, Kolics Libero: Rucz, Csere: Béres, Váldi, Ujlaki

Az előző fordulóból továbbjutva egy 5 fős csoportba kerültünk besorolásra, ahonnan a csoport 1-3. helyezettjei jutnak az elődöntőbe. Az selejtezőhöz képes az a különbség, hogy itt minden csapattal csak 1-szer játszunk, nem pedig 2-szer. Tehát minden mérkőzésnek komoly tétje van, főleg úgy, hogy elég kiegyensúlyozottak az erőviszonyok.

Az előjelekről annyit, hogy Szőllősi Kíra nem rég épült fel csuklósérüléséből, Zsom Anna pedig egész héten nem edzett betegség miatt.

Az első meccsen az Érd csapatával találkoztunk. Előzetesen nem tudtunk róluk semmit, viszont a mérkőzésen nagyon kemény ellenfélnek bizonyultak. Volt két-három ütőjük, akik keményen támadtak. Mint utólag megtudtam heti 5×2 órás edzésekkel készülnek.
Az első szettben nagyon magabiztosan kezdtünk, nagyon taktikusan és jól nyitottunk. Ennek köszönhetően könnyen kivédekeztük a viszonylag gyengébb támadásokat. Sok ászt, vagy ász értékűt nyitottunk. Elég hamar és könnyen megnyertük a szettet.

Aztán a másodikban már fokozatosan jött fel az Érd, a mi nyitásaink már nem voltak olyan eredményesek. A Delta folyamatosan lendült játékba, mi pedig egy kicsit kényelmesek voltunk az előző, könnyen megnyert szett után. A szett végén végül az Érd egy pár jó ponttal meg tudta nyerni ezt a szettet.
A harmadikban hasonló volt a forgatókönyv mint az elsőben, annyi különbséggel, hogy a pontokban kisebb lett a különbség a szett végén, mint az elsőben.
A befejező játékrészben már nagy volt a küzdelem. Mi a mérkőzés megnyeréséért küzdöttünk, ellenfelünk meg a meccsben maradásért. Ennek megfelelően sok volt a hiba, gyakorlatilag egymás hibáiból szereztük a pontokat. Fej-fej mellett haladtunk. A végén egy szerencsés pontnak köszönhetően végül mi értünk révbe.
Itt megítélésem szerint azért tudtunk győzni, mert labdabiztosabbak és egy kicsivel rutinosabbak voltunk az ellenfélnél.

A második meccset az ellen a Gyenesdiás ellen játszottuk, akik az előző meccsükön meg tudták verni a Gödöllőt. Látszott már azon a meccsen is, hogy egy nagyon képzett csapatról van szó. Ők már3 éve tudatosan építik ezt a csapatot, ez a csapat, így kompletten már tavaly is az OSB-ben indult.
Az első szettben végig mi vezettünk, ekkor nagyon jól játszottunk, pontos volt a fogadásunk, szép támadásokat vezettünk és a nyitásainkkal nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünket. A szett végén azonban folyamatosan jött fel z NYRSE és végül szoros végjátékban elbuktuk ezt a szettet.
Ez kihatott a második szettre is, sajnos ebben a szettben végig futottunk az eredmény után, nem tudtuk komoly ellenállást kifejteni.
A harmadikban hasonló volt a kép, mind a másodikban, de a szett végén feljöttünk és már-már úgy tűnt hogy meg is fordíthatjuk a szettet. De aztán a Gyenesdiásiak válogatott játékosa két ellentmondást nem tűrő ponttal megpecsételte sorsunkat.

A következő fordulóban kiharcolhatjuk a továbbjutást, amennyiben legalább a Kecskemét csapatát le tudjuk győzni, de a Gödöllőt sem lehetetlen.

Statisztika:

Kovács Balázs 

2015.12.27.