Leány U19: országos döntőben a RÖAK Kaposvár együttese!

Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerét érte el a Kaposvári Röplabda Akadémia leány U19-es korosztálya azzal, hogy bejutott a korosztályos országos bajnokság hatos döntőjébe! A csapat a Budaörsön megrendezett második elődöntő-tornán az UTE elleni vereség után 3-0-ra nyert a házigazdák ellen, így bebiztosította továbbjutását. A háromnapos finálét június első hétvégéjén rendezik Békéscsabán.

BESZÁMOLÓ

U19 női 1.osztály elődöntő “O” csoport 2.torna
Helyszín: Budaörs

Csapattagok:
Tóth Jázmin
Szerencsés Mimi
Warmbir Kristina
Pavlovics Tímea
Pavlovics Zsófia
Balogh Dominika
Stettner Zsófia
Budai Viktória
Gombos Mirella
Joó Noémi
Vajda Virág
Vida Bonita
Tóth Sára
László Tamara

Edzők: Nagy Fanni
Fésüs Erzsébet

RÖAK Kaposvár-UTE U19 0-3 (20-25;20-25;22-25)
Emercius BDSE-RÖAK Kaposvár 0-3 (16-25;19-25;14-25)

Az elődöntő 2. tornájára az Érd csapata nem tudott eljönni, ezért 2 mérkőzést játszottunk. Az első meccsen nagyon szoros szetteket játszottunk az Újpest csapatával, de sajnos ez játszmagyőzelemre nem volt elég most. A második meccsnek tudtuk, mi a tétje: ha nyerünk, bejutunk a döntőbe. Ennek szellemében léptek pályára a lányok, és sikerült is legyőznünk a Budaörsöt 3-0-ra. Az első és a harmadik játszmát végig kézben tartottuk, a második szettben 14:11-es hazai vezetés után állt újból talpra az együttes, és vette kézbe ismét az irányítást. A pályán lévők egytől egyig nagyot küzdöttek, a cserék pedig végig buzdították a társakat. Mindenki hozzátette a részét a sikerhez.
Gratulálok mind a 14 játékosnak, igazi csapatmunka volt. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen bármilyen nehéz is volt az elmúlt időszak a vírushelyzet miatt, sikerült elérnünk az év elején kitűzött célunkat, és ott vagyunk Magyarország legjobb 6 ifi csapata között.

A mai tornán nem tudott részt venni Kump Alíz és Sipos Lili, valamint Őszi Janka, Őszi Nóra és Honfi Katalin, akik szintén hozzájárultak a korábbi mérkőzéseken a csapat sikeréhez.

 

Nagy Fanni edző

2021.05.17.