Leány U17: 11. helyen a kaposváriak

A 11. helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia együttese a leány U17-es bajnokság I. osztályában. Kovács Balázs tanítványai egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a kecskeméti helyosztó tornát.

Beszámoló

A 2018/2019. évi Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság, helyosztó a 10-12. helyért 

2019.05.19. vasárnap, Kecskemét

Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Joó Noémi szül. idő: 2003
3. Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
4. Vértes Hanna szül. idő: 2003
5. Tóth Jázmin szül. idő: 2003
6. Vajda Virág szül. idő: 2003 (Csapatkapitány)
7. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
8. Zana Fanni szül. idő: 2003
9. Vida Bonita szül. idő: 2003 (Libero 2)
10. Nagyhegyesi Laura szül. idő: 2003

Résztvevő csapatok:
Dunakanyar SE
Kecskeméti Sportiskola A
RÖAK Kaposvár KÉK

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Dunakanyar SE
0:3 (23:25; 21:25; 23:25)
KRA UMSE: Warmbir, Zana, Vajda, Tóth, Balogh, Vértes Libero: Vida Csere: Pavlovics, Joó, Nagyhegyesi

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – KESI A
3:1 (18:25; 25:22; 25:23; 25:19)
KRA UMSE: Warmbir, Zana, Vajda, Tóth, Balogh, Vértes Libero: Vida Csere: Pavlovics, Joó, Nagyhegyesi

Természetesen nem lehetett más a célunk, minthogy megszerezzük a 10. helyezést. Ellenfeleinkről előzetesen nem sokat tudtunk, mert ebben a szezonban még nem játszottunk velük.
Nem utaztunk komplett csapattal, Stettner Zsófia könyök műtétje után már hamarosan kezdi a rehabilitációt, míg Pácsonyi Petra a szombati napon az OGYB fordulón vett részt. Tóth Jázmin bokája a keddi edzésen kificamodott, nem is nagyon tudott edzeni a héten, de végül is egy rögzítő kötéssel a lábán tudta vállalni a játékot.

A Dunakanyar ellen elég fásultan kezdtünk, nehezen lendültünk játékba, de aztán felvettük a ritmust és véleményem szerint egy kifejezetten jó, színvonalas mérkőzést játszottunk.
Az első szettben végig szoros volt az állás, egyik csapat sem tudott több pontos előnyre szert tenni. Nagyon szépen és eredményesen fejeztük be a kissé pontatlan nyitásfogadás utáni támadásainkat. Balogh Dominika és Zana Fanni nehéz helyzetekből tudott segíteni a csapaton szélső ütő poszton.
A szett végéhez is egyenlő állásban érkeztünk. Volt rá lehetőségünk, de nem tudtuk befejezni a szettet. Így végül ellenfelünk egy jó támadással és egy jó nyitással a maga javára fordított ezt a játékrészt.
A második szettben sajnos már az elején hátrányba kerültünk egypár buta hibának köszönhetően. Sok fogható labda esett le nálunk, illetve amikor kontra pontot szerezhettünk volna, rendre egy apró hiba csúszott a játékunkba. Bár volt egy fellángolásunk, de a hátrányunkat nem tudtuk ledolgozni.
A harmadik szettben játszottunk talán a legjobban, 20:15-re is vezettünk, de végül 23:23-nál ellenfelünk utolért bennünket és végül behúzta a szettet.
Az első és a harmadik szett végjátékának elvesztéséért csak magunkat okolhatjuk, hiszen mindkét szett a kezünkben lehetett volna, de sajnos berezeltünk a kulcs szituációkban.

Az előző meccset követően egyből a házigazda Kecskemét elleni meccs következett.
Az első szett szörnyen gyenge játékot hozott mindkét csapat részéről. Csak egymás hibáiból születtek a pontok. Mondtam is a lányoknak, hogy „csak” annyit kellene tenni, hogy nem hibázunk. De ekkor azt gondoltuk, hogy elég csak a mezt feltenni a pályára. Így ahogy az lenni szokott a röplabda igazságot szolgáltatott. Simán elbuktuk ezt a játékrészt.
A másodikban – erős noszogatás hatására – összekapták magukat a lányok, kevesebbet hibáztunk és eredményesebben nyitottunk. Ennek köszönhetően már 16:9-re is vezettünk, de ekkor már azt hittük, hogy megnyertük a szettet. Ez majdnem megbosszulta magát, de végül sikerült egyenlíteni.
A harmadik szettben jól kezdtük, de ekkor jött egy fizikai (és mentális) holtpont – ez már a 6 szett volt zsínórban egy levegőtlen, meleg teremben. Szerencsére ezt egész jól sikerült átvészelni, és bár nagy küzdelemben, de most végre sikerült nekünk ponttal befejezni a szettet.
A negyedik szett sem volt könnyebb, mint az előző kettő. Nem ment a játék, már fáradtak is voltunk, de küzdöttünk és ellenfelünkön is érezhető volt a fáradtság. A szett közepéig szoros volt az állás, de az egyik állásban jó, taktikai nyitássokkal sikerült hibára késztetnünk a Kecskeméti lányokat, így ezt a szettet már simábban tudtuk megnyerni.

Kissé furcsa ezt leírni, de az elvesztett mérkőzésen sokkal jobban játszottunk, mint a megnyert mérkőzésen. Nyilván a két ellenfél között is volt különbség.
Kiemelni nem tudok senkit a csapatból. Amikor jól játszott a csapat, akkor mindenki hozzá tette a magáét, amikor viszont nem ment a játék, akkor senki nem vette a hátára a csapatot.
Inkább egykét momentumot ragadnék ki a mai napból: Tóth Jázmin kisebb sérüléssel is vállalta a játékot és segített a csapatnak. Balogh Dominika játéka már hasonlított ahhoz a játékhoz, ami még a sérülése előtt mutatott. Dominika és Fanni támadásai a pontatlan bejátszásokból.

Ezzel az OSB 1. osztályában a 2018-2019-es szezonban a 11. helyen végeztünk.

Statisztika:

Kovács Balázs edző

2019.05.22.