Leány U15: vége az alapszakasznak, jöhet az elődöntő!

Újpesten fejezte be alapszakasz-szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia leány I. osztályú U15-ös együttese. Fésüs Erzsébet tanítványai a házigazda elleni szoros vereség után legyőzték a szombathelyieket, így a nyolc torna összesített eredményei alapján végül a 20 csapatos mezőny 11. helyét szerezték meg. Ez azt jelenti, hogy következhet az elődöntő!

A kaposvári lányok első mérkőzését nehéz lett volna még izgalmasabbá tenni annál, ami az UTE csarnokában történt. Az első szettet a házigazda, a másodikat a RÖAK nyerte meg 26:24 arányban, és a harmadik játszma sem fulladt unalomba, s végül a lilák örülhettek a minimális sikernek. A Szombathely elleni találkozó az elkönnyelműsködött első szett ellenére is jól alakult, és nem maradt el a várt győzelem. A kaposváriak végül 10 győzelemmel és 9 vereséggel a 11. helyen zártak és februártól három elődöntő-tora vár majd rájuk. A hatos döntőbe kerülés nagy bravúr lenne, de látható és eredményekben is mérhető az a munka, amit a lányok a nyár óta végeznek.

Eredmények.
UTE U15 “A” – RÖAK Kaposvár “A” 2:1 (24, -24, 23)
RÖAK Kaposvár – Szombathelyi SI “A” 2:1 (-18, 19, 6)

A kaposvári csapat tagjai: Vida Eszter, Imreh Dorka, Takács Boglárka, Vörös Vivien, Berend Luca, Kalmár Lili, Fenyvesi Dorka, Tóth Sára, Őszi Nóra, Honfi Katalin, Gombos Mirella, László Tamara, Őszi Janka, Lőrincz Gabriella. Edző: Fésüs Erzsébet, másodedző: Lutter Liza.

 

2020.02.04.