Leány U15-ös bajnokság: két győzelemmel zárt a RÖAK-Sárga

Az egri helyosztón fejezte be idei szereplését a Kaposvári Röplabda Akadémia leány U15-ös korosztályában a RÖAK-Sárga elnevezésű együttes. Rédling-Szabó Gabriella tanítványai a debreceniek és a házigazdák ellen is jó teljesítményt nyújtva nyertek, és végül a 41 csapatos mezőny 33. helyén végeztek.

BESZÁMOLÓ
RÖAK U15 „sárga”

Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság
D-9 csoport
Helyosztó
2018. május 19. szombat
Eger

Helyszín: EKE Gyakorló Általános Iskola, Eger, Bartók tér 4. 
Résztvevők
DSZC-Eötvös DSE 
EVSI 
Kaposvári Röplabda Akadémia SÁRGA 

A 2017/2018-as szezon U15 országos gyerek bajnokság utolsó tornáján vettünk részt, melyen eldőlt végső helyezésünk.

9+2 főt neveztem a tornára. A keret tagjainak jelölését két tényező határozta meg. Egyik a technikai képzettség mértéke, másik pedig az edzéseken nyújtott teljesítmény, valamint az edzéslátogatások gyakorisága.
A csapat tagjai: Rákosfalvi Karina (csk), Pál Boglárka, Bekes Dalma, Vörös Tímea, Itvás Bianka, Inkei Luca, Barsi Anna Réka, Szabó Regina, Nyári Eperke, Kalmár Szonja (L), Schiberna Regina (L)
A torna második és harmadik mérkőzése volt a miénk. Reggel 6 órakor indultunk Kaposvárról. 4 és fél óra utazás után érkeztünk meg az egri Gyakorló Általános Iskolába. Átöltözés után megnéztük az Eger-Debrecen meccs első két szettjét, hogy felmérjük ellenfeleinket, majd kis levegőzés után elkezdtük a bemelegítést.

DSZC-Eötvös DSE – Kaposvári Röplabda Akadémia SÁRGA 1:3 (21:25, 17:25, 25:23, 25:18)
Első mérkőzésünkön a Debrecen csapata ellen léptünk pályára, akik előzőleg 3:1-es vereséget szenvedtek a hazai pályán játszó Egertől.
Mivel még nincs teljesen kialakult posztok szerinti játék a csapatban, ezért mindhárom szettben más-más felállásban léptünk pályára. Minden utazó csapattagnak játéklehetőséget tudtam adni.
Az játék elején még látszódott a pályán lévő játékosokon a hosszú út miatti fáradtság, de a második szettben viszonylag kevés hibával játszottunk, így sima szettgyőzelmet arattunk. Sajnos ennek a harmadik játszmában nyoma sem volt. Rengeteg hibával, pontatlan feladásokkal és rossz döntésekkel, hibás befejezésekkel játszottunk. A harmadik szettet így el is veszítettük.
A negyedik szettben a csapat teljes átvariálásával játszottunk, mely jó döntésnek bizonyult. Jó játékkal hoztuk a negyedik szettet, így a Debrecen elleni mérkőzést 3:1 arányban megnyertük.

EVSI – Kaposvári Röplabda Akadémia SÁRGA 0:3 (21:25, 21:25, 22:25)
A második mérkőzésünkön a lányok szinte végig összeszedetten, koncentráltan játszottak. Az Eger elleni mérkőzésre nem változtattam a pályán lévő játékosokon. Ugyanazzal a felállással léptünk pályára, mint a Debrecen elleni utolsó játszmában. A lányok egymást biztatva, lelkes játékkal nyerték meg 3:0 arányban a mérkőzést.
Amit mindenképp kiemelnék ennél a mérkőzésnél, hogy mindhárom szettet 5-6 pontos hátrányból tudtuk behúzni. Nem ijedtek meg a lányok amikor vezetett az ellenfél, nem estek szét, minden pontért küzdöttek, és ennek meg is lett az eredménye.

Az utolsó tornánkon mindenki hozzá tudott tenni a 2 meccs győzelméhez.
Rákosfalvi Karina nagyszerű csapatkapitányként, jó játékával, és vezéregyéniségével húzta maga után a csapat tagjait.
Vörös Tímea végigjátszotta feladóként mindkét mérkőzést.
Bekes Dalma feladóátlóként segítette a csapatot a pontszerzésben.
Itvás Bianka biztos nyitásaival, és center játékával tett hozzá a győzelmekhez.
Szabó Regina remek ütéseivel, gyors reagálásával sok pontot szerzett.
Barsi Anna Réka koncentrált nyitássorozatával mentette meg a szetteket, valamint támadásban nyújtott teljesítményével is hozzájárult a sikerhez.
Pál Boglárka végig lelkesen, koncentráltan játszott. Védekezésben és támadásban is egyaránt jó teljesítményt nyújtott.
Inkei Luca centerként és feladó átlóként is pályára lépett, a hálónál nagyon jól mozgott, sáncolásával pontot szerzett.
Nyári Eperke erős nyitásaival szerezte a pontokat. Az Eger elleni mérkőzésen önmagához képest kiemelkedő teljesítményt nyújtott.
Schiberna Regina és Kalmár Szonja liberóként igyekezett a nyitásokat megfogni, és minél pontosabb bejátszásaikkal hozzásegíteni a csapatot a jó támadásokhoz.
Ezzel a tornával be is fejeződött a RÖAK U15 Sárga csapatának 2017/2018-as szezonja. A 41 csapatos mezőny 33. helyén végeztünk.
Köszönöm mind a 25 lánynak az éves munkát!

2018.05.24.