Leány U15 Kék: hibátlan mérleg a hazai tornán

Hazai pályán kezdte meg a leány Országos Gyermek bajnokság középszakaszát a Kaposvári Röplabda Akadémia „Kék” elnevezésű együttese. A lányok a Kodály iskolában két mérkőzést is 3-0-ra nyertek, így bizakodva várhatják a folytatást.

Beszámoló

Dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság, Középszakasz; C-5 csoport 1. torna
2018. Március 17. Kaposvár (Kodály)

Résztvevő keret:
1. Balogh Dominika szül. idő: 2003
2. Joó Noémi szül. idő: 2003
3. Pácsonyi Petra szül. idő: 2004
4. Pavlovics Tímea szül. idő: 2004
5. Stirling Anna szül. idő: 2003
6. Szerencsés Mimi szül. idő: 2003 (csapatkapitány)
7. Tóth Jázmin szül. idő: 2003
8. Vajda Virág szül. idő: 2003
9. Blum Vanda szül. idő: 2003
10. Warmbir Kristina szül. idő: 2003
11. Zana Fanni szül. idő: 2003
12. Vértes Hanna szül. idő: 2003
13. Stettner Zsófia szül. idő: 2003

A résztvevő csapatok: (3 csapat)
Közgáz SC
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK
Röpsuli Ajka
Szegedi RSE

1. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Röpsuli Ajka
Az Ajka csapata nem érkezett meg időben, ezért nem játszottuk le a mérkőzést.

2. Mérkőzés
Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Szegedi RSE
3:0 (25:16; 25:14; 25:18)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Balogh, Zana, Vajda Libero: Stirling, Csere: Joó, Vértes, Pácsonyi

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK – Közgáz SC
3:0 (25:16; 25:14; 25:22)
KRA UMSE: Warmbir, Szerencsés, Tóth, Balogh, Zana, Vajda Libero: Stirling, Csere: Blum, Pácsonyi, Vértes, Pavlovics

A mérkőzések 3 nyert szettig tartottak.

Az előző forduló csoport harmadik helye azt jelentette, hogy a 13-24. helyért játszhattunk tovább az OGYB-ben. Ennek az első fordulója volt a szombati kaposvári torna.
Az első mérkőzésünk az Ajka csapata ellen végül elmaradt, mert ellenfelünk a mérkőzés kiírt kezdési időpontjáig nem érkezett meg, emiatt a játékvezetők nem engedték lejátszani a mérkőzést. Várakozás közben, illetve mérkőzés helyett a lányok két szettet játszottak egymás között. Várjuk a versenybizottság döntését a végeredményről, vagy az esetleges újrajátszásról.

Ebben a fordulóban ismét összekerültünk a Szeged csapatával, akikkel az előző fordulókban kétszer is játszottunk. Az első találkozón Mi, a másodikon Ők örülhettek. A második elvesztett csata sajnos részben azt is jelentette, hogy nem jutottunk tovább az elődöntőbe. Így hát volt mit „törleszteni” ellenük.
A megszokott kezdőcsapattal kezdtünk, mindössze annyi változtatás volt, hogy Zana Fanni és Balogh Dominika posztot cserélte egymással: Fanni ezúttal szélső ütőként, Dominika pedig feladó átlóként bizonyíthatott.
A lányok végig összeszedett, koncentrált játékot mutattak ezen a mérkőzésen. Ezúttal nem volt kérdés, hogy ki hagyja el győztesen a pályát. A nyitásfogadásunk és a szerváink is működtek, ez megalapozta a többi játékelemet is.

A nap harmadik mérkőzését a Közgáz csapata ellen játszottuk. Őket nem ismertük, annyi derült ki róluk a nap folyamán, hogy a Szeged ellen egy nagyon küzdelmes meccsen 3:2 arányban maradtak csak alul.
Ez a mérkőzés nagyon hasonlóan alakult a Szeged meccshez. Ezen a találkozón is jó volt a nyitásfogadásunk és a hatásosak, eredményesek voltak a nyitásaink. Ennek köszönhetően a Közgáz nem tudta kihasználni a magassági fölényét. Amikor kicsit szorossá vált az állás mindig volt valaki aki egy-egy jó szervával tudott lendíteni a csapat szekerén. A harmadik szett végén már az addig kevesebbet játszók is lehetőséghez jutottak, akik végül befejezték a mérkőzést.

Örülök a két 3:0-s győzelemnek, de még jobban örülök annak, hogy amit az előző hetekben sokat gyakoroltunk, az meg is látszott a lányok játékán. Ez pedig nem más, mint a nyitásfogadás, ami az előző fordulóhoz képest sokkal stabilabb volt. Sokkal kevesebb ászt/direkt pontot kaptunk. Az ellenfeleink nem tudtak minket nyitásokkal megbontani. A jó fogadásból szép támadásokat tudtunk vezetni, amiket nagyobb részben tudtunk pontra váltani, mint korábban. A támadási hatékonyságunkon még van mit javítani, főleg a ki nem kényszerített hibák számát kell csökkenteni.
Célunk továbbra is a 13. hely megszerzése.

A csapat ezen a napon egészében játszott jól. A statisztikából is jól látszik, hogy a két mérkőzésen együttvéve a kezdő játékosok mindegyike pozitív plusz-mínusz mutatóval zárt.
De mindenképpen kiemelendő Szerencsés Mimi volt, aki elsősorban a kiváló nyitásfogadásával tűnt ki, de támadásban is a csapat egyik legjobbja volt. Ő volt a mai nap legjobbja.

Folytatás április 14-én Budapesten.

Statisztika:

 

2018.03.20.