Leány U13: kaposvári bronzérem Kalocsáról

Két győzelemmel és két vereséggel az előkelő harmadik helyet szerezte meg a Kaposvári Röplabda Akadémia U13-as B csapata az Őryné Merő Nóra Leány Országos Mini Bajnokság másodosztályának első fordulójában, október 20-án, Kalocsán. Szombathelyi Kitti tanítványai közül Kovács Krisztina Jázmin kapott különdíjat teljesítménye elismeréseként.

BESZÁMOLÓ

2019/2020 Őryné Merő Nóra U13 Leány Országos Mini Bajnokság,
Kalocsa, Kertvárosi kupa

 

Játékosok: (első sorosok) Pipoly Réka(csk.), Kovács Krisztina Jázmin, Borhi Luca, Rohrer Zorka, (második sorosok) Sághy Tímea, Vincze Zora, Bán Sára Anna, Proszonyák Virág, Mitnyek Dorka

Első mérkőzés: a KSE Kalocsa-Bonyhád ellen 2:1re nyertünk . Az olyan jól kezdtük és lendültünk bele a meccsbe, hogy ez megalapozta a hangulatot egész napra. Mindenki egymás után nyitotta az ászokat és támadtunk pontot érően. A második szettben a lányok bizonytalanabban és félszegen játszottak, nem igazán találták a helyüket a pályán. Volt olyan, akinek ez volt az első versenye életében. Emiatt teljesen érthető volt a második sor bátortalansága.
Második mérkőzés: a DSE RA csapata ellen 3:0 ra kikaptunk. Első sorunk az első és a harmadik szettben végig partiban volt az ellenféllel. A második szettben a második sorunk az előző szetthez képes sokkal bátrabban játszott, ezáltal a nyitásaink is feljavultak.
Harmadik mérkőzés: a BTDSE Taksony B csapata ellen 3:0- ra kikaptunk. Sajnos ez volt az a meccs ezen a napon, amikor a fáradtság miatt jött egy hullámvölgy. Mind a három szettben mind a 2 sorunk végig egymásért küzdve játszottak, de 20 felett nem jöttek össze azok a támadások és nyitások, amik addig igen.
Negyedik mérkőzés: a PTE-PEAC csapata ellen 3:0-ra nyertünk. Mindenki egytől egyik hatalmasat küzdött a meccs legutolsó pontjáért. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert erőn felül teljesítették ezt a napot, úgy, hogy mi minden meccset egymás után játszottuk le, kb 10- 15 perc szünetekkel. Rengeteg munka kell, és látjuk mi is, mennyit kell még fejlődnünk, ez a bronzérem még nagyobb motiváltság most a folytatásra.

 

Szombathelyi Kitti edző

2019.10.21.