Leány röplabda OMK – középmezőnyben a kaposvári fiatalok

Két csapattal szerepelt a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely az idei leány Országos Mini Kupán. A Budapesten megrendezett, kétnapos viadalra azok az együttesek nevezhettek, amelyek nem jutottak be az OMB tizenkettes döntőjébe. A RÖAK Sárga a 20 gárdát tömörítő mezőnyben a kiemelt csoport 16. helyét szerezte meg, a RÖAK Kék pedig az alap csoport 33 indulója közül a 18. helyen zárt.

BESZÁMOLÓ

Csoportmeccsek:
Röak Sárga – Nyiregyháza 0:3
Végig szoros mérkőzés következtében sajnos nem sikerült az első meccsen győznünk. Kicsit fáradtak és álmosak voltak a lányok a korán kelés miatt.
Szolnok – Röak Sárga 2:1
A második szettben nagyon ügyesen játszottak lányaim, azt a szettet sikerült is megnyerniük, viszont sajnos a döntő játszmában 22:19-es vezetés után kikaptunk.
Röak Sárga – BRSE 2 2:1
Sikerült megszereznünk a Békéscsaba második számú csapata ellen az első győzelmünket. Ügyesen jól játszottak a lányok.
Kertváros – Röak Sárga 2:1
A szombati nap egyik legjobb mérkőzése volt ez a mérkőzés. A későbbi 3. helyezett csapatot egy szettben sikerült megvernünk, ami egy nagy érdem, hiszen a Kertvárosi csapat magas játékosokból állt, és szinte mindig ütéssel fejezték be a támadásaikat.

Keresztjáték (8-16.helyért):
BRSE 1 – Röak Sárga 2:1
A Békéscsaba 1-es csapata ellen az első szettben sima győzelmet arattunk, viszont a második sor sajnos nagyon nagy arányú vereséget szenvedett, így a mindent eldöntő harmadik szett döntötte el a mérkőzés kimenetelét, sajnos nem tudtuk az első szettben nyújtott rendkívül pontos játékot nyújtani, így ismét 2:1 arányú vereséget szenvedtünk.
Keresztjáték (13-16 helyért):
Röak Sárga – UTE 1:2
Küzdöttünk, hajtottunk, de sajnos a szettek végén nem tudtunk koncentrálni, így sajnos 2:1 arányú vereséget szenvedtünk.
Helyosztó a 15. helyért:
Szolnok – Röak Sárga 2:1
Ismét a Szolnok csapatával játszottunk a 15. helyért, de sajnos nem sikerült visszavágnunk a csoportmeccsek alatt elszenvedett vereségért, így a 16. helyet szereztük meg az Országos Mini Kupa Kiemelt csoportjában.

Játékosok:
Vida Eszter
Lőrincz Gabriella
Inkei Fanni
Rőhrig Laura
Zana Flóra
Cohill Glória
Ferencz Emese
Agócs Luca
Papp Vivien
Bencze Szófia
Baranyai Eszter
Borovszky Dorottya

Pintér Zsanett edző


A lányokkal utolsó versenyünkön vettünk részt a szezonban, és 18.helyen zártuk a hétvégét 33 csapatból. 7 meccsből 4-szer kikaptunk és 3-szor sikerült nyernünk. Ha többet sikerült volna készülnünk ezzel a kerettel, szerintem 2 meccset sikerült volna még nyernünk.
Nem érezték egymást a pályán a lányok azokkal, akik a kék csapatból érkeztek. De mindenkire büszke vagyok, mert szépen helyt álltak mind a két nap.

Játékosok:
Szita Luca
Laczó Eszter
Szép Stella
Somogyi Petra
Takács Boglárka
Győr Rebeka
Váradi Léna
Husztik Zsófia
Fenyvesi Zorka
Szilágyi Réka
Zsalakovics Míra
Nagy Liliána

Csoportmeccsek:
1.meccs: BTDSE 2:1 kikaptunk.
Első meccsként nagyon nem éreztük egymást és rengeteg nyitást rontottunk el.
2.meccs: Szolnok 2:1re nyertünk
Nyitásokra nagyon koncentráltak a lányok, és rögtön a játékunk is jobb lett több és lelkesebben játszottunk.
3.meccs: Budaörs 2:0 kikaptunk
A Budaörs a kupa győztese lett a legvégén. Jobbak voltak nálunk, erős nyitásaik és kemény ütéseik voltak. Próbáltuk felvenni velük a versenyt, de kevésnek bizonyultunk.
4.meccs:Szombathely SI 2. 2:0 nyertünk
A nap utolsó mérkőzésén mindenki nagyon lelkesen játszott. A taktikát mindenki betartotta és koncentrált végig.

Keresztjáték
5.meccs:Dág 2:1
Sajnos ez volt a második olyan meccs, amit nyerünk kellett volna. A lányok megijedtek és félve játszottak, sajnos így rengeteg olyan hibát követtünk el, amit nem lett volna szabad. Nagyon akartunk nyerni, és szerintem ez a visszájára ütött.
6.meccs : Brse 2:0-ra nyertünk
A hétvége legjobb meccse volt nekünk. Mindenki okosan, bátran és lelkesen játszott. Ha mind a két nap első meccsén így tudtunk volna játszani akkor nyertünk volna ellenük biztosan.
7.meccs: Miskolci Sportiskola B 2:0-ra kikaptunk
Utolsó meccsünkre elfáradtunk fejben és fizikailag is. 20 felett megremegtek a kezek és nem bírtuk a szetteket megnyerni….

Végeredményben én mindegyik játékosomra büszke vagyok, látva, hogy év elejétől kezdve mennyit fejlődtek minden téren, egész évben, amit kértem tőlük mind edzésen, pályán vagy pályán kívül, igyekeztek mindig betartani. Remélem, ezen az úton haladnak majd tovább mind.

Szombathelyi Kitti edző

2019.05.14.